27/7 – om en hell(s)born från Varberg.

26/7 - om tackar tackar!
28/7 - Go'morron från Knarrevik!

En folkvald och numera nationellt känd kommunfullmäktigeledamot grävde förhoppningsvis sin egen politiska karriär ajöss när han i sin IQ Fiskmås blogg häromdagen skrev att bomben i Oslo/massakern på Utøya orsakades av invandring och mångkultur. Han har nu (”på inrådan av partikamrater”) tagit bort inlägget [han har t o m tagit bort alla gamla kommentarer och möjligheten att lämna nya såg jag nyss] och grävt gropen ännu djupare genom att försöka förklara sig. Haha! Bland annat skriver han att gärningsmannen ”naturligtvis bär det yttersta ansvaret” för det som skett och jag suckar högt. Att gärningsmannen bär det ENDA ansvaret är (iaf för mig) lika självklart som att vi inte kan skylla våldtäkter på korta kjolar eller misshandlar på smutsig disk.

Herr Erik, förstår du skillnaden om jag förklarar såhär:

    En kvinna dricker sig berusad, sätter sig i bilen för att köra till stan och krockar med ett träd. Med ditt sätt att resonera skulle hon kunna försvara sig med att olyckan aldrig hade skett om inte trädet stått i vägen.

För övrigt är jag inte det minsta förvånad att just den här politikern är i blåsväder. Han börjar väl bli van? Sist tror jag det var ett boktips som blev lite galet. Mannen är undersköterska till vardags. Hujedamej att jag aldrig behöver vård i hans närhet, såtillvida han ej hyser större empati och skicklighet i sin yrkesroll än i sitt politiska utövande?

26/7 - om tackar tackar!
28/7 - Go'morron från Knarrevik!
2 comments Lägg till din
  1. På FB igår ”jublades” det över att H.N. citerats i …vad var det nu, N.Y. Times eller dylik jättedrake, det var just nämnda Hrr Hellsborns uttalande, brrr!

    1. Om man ska vara lite elak, och det tycker jag nog man kan vara när det gäller Hallands Nyheter, så är det ju inget direkt jättescoop det dragit till med; de har läst en blogg och bjudit in till intervju 😉 Då är jag mer glad att själva fenomenet lyfts fram i världspressen. Att dessa tokar hamnar i en debatt och diskussion de själva inte per automatik är med och leder utan är lika delaktiga i som i vilken offentlig politisk situation som helst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *