29/7 – om grader i helvetet?

28/7 - Go'morron från Knarrevik!
30/7 - om sova?-nej-nej-NEJ-det-vågar-jag-inte!

Med en klump i magen och tårar på hakan stirrade jag med stigande fasa på reportaget och bilderna från Somalia. Det är så fasansfullt, så fruktansvärt, så omänskligt. Och så jävla onödigt. Jag HATAR krig även i vanliga fall, men i det här fallet är hata ett för milt uttryck. Genom att förstöra hjälpsändningar och hota sin svältande befolkning är (har glömt hans namn) tveklöst en av de största massmördare jag stött på.

Barnen svälter långsamt ihjäl i den värsta torkan på nittio år.

Jag skriker gärna ”terrorist” för mina lungors hela kraft!! Men var är George W Bush när man behöver honom? Hallå världen! Vi måste göra något!!

28/7 - Go'morron från Knarrevik!
30/7 - om sova?-nej-nej-NEJ-det-vågar-jag-inte!
4 comments Lägg till din
  1. Jag det är för jävligt att det ska behöva hända sånt här. Det som hände på Utöya är på sätt och vis jämförbart med det här och så fruktansvärt att jag inte kan tänka på det utan att få ont i magen. Det var barn. BARN. Precis som på Afrikas horn. Och det är en mänsklig tragedi, och mänskliga faktorer som i Somalia åtminstone delvis har stor skuld.

   Kramar!

 1. Imponerande hur tysta FN och västvärlden är i denna hemska tragedi. 🙁

  Området är väldigt svårt politiskt och ingen verkar våga rota i det och det finns tydligen inte så mycket naturtillgångar att utvinna (vad jag vet…?). Och det verkar ju behövas för att det skall göras insatser nu för tiden.

  Hjälporganisationerna har ju inte en chans som det ser ut nu. SORGLIGT!

  1. Ja jag förstår inte heller. Eller jo, det förstår jag ju för det handlar ju om de faktorer du tar upp, men jag kan inte förstå hur i *fult ord* det ska behöva vara såhär.

   Mjau.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.