5/7 – om att ringa 1177.

4/7 - lite förmiddagshäng för Milla och mig.
Dagsens tips: kyl ner dig i värmen.

Antagligen var det en bra trött tanta till sjuksköterska jag fick i örat igår kväll, eller så var hon sådär seg till vardags mä? Till att börja med började hon prata innan hon svarat och presenterade sig alltså som ”…a, sjuksköterska”. Sen spraak rasp och jag förklarade att jag hörde henne dåligt men hon hörde mig perfekt sa hon, och hon hade ”skruvat” sina ”grejer på max” försäkrade hon nästan snorkigt. Fast grejerna var kanske inte så bra, eller så hade hon skruvat fel, för jag fick upprepa ”jag har blivit stucken av ett bi” tre gånger innan jag desperat tjöt ”biii… ett BE IH”. Men det hjälpte inte särdeles. ”Vad stack sa du?” frågade hon å då andades jag och bokstaverade; ”Bertil Ivar”.

I ärlighetens namn gick det inte så mycket bättre efter detta heller men jag lyckades iaf förstå att jag skulle kunna dricka upp till 40ml Tavegyl per dygn, men skulle bara ta 20ml då igår kväll (vågade inte fråga varför), å kleta en massa (eller ”dyng mä”, som min goa Stalker säger!) hydrokortison både på kvällen å imorse och till frukost en Kestine. Att det kliar så jag håller på att förlora förståndet och att halva foten är röd och varm är inte så farligt tydligen. Förrän på… ”ööh, onsdag” 😉

Innan vi la på försökte jag lätta upp den i mina öron lite tryckta stämningen (damen behövde gå hem, eller iaf ha en kopp kaffe gissar jag) med ett ”det är konstigt att ett så litet uschligt djur kan göra så mycket skada!?”. ”Nja”, förklarade sjuksköterskan helt allvarligt. ”Det är inte biet… det är för att det har så mycket gift…”. Ridå.

ps. Hur jag har sovit? Bedrövligt. Jag har vaknat av kli stup i kvarten och däremellan slumrat micket oroligt. Inte är det bättre nu men jag har gjort ett provisoriskt förband. Och om Milla somnar har jag tänkt försöka göra detsamma!

4/7 - lite förmiddagshäng för Milla och mig.
Dagsens tips: kyl ner dig i värmen.
6 comments Lägg till din
 1. Det är alltså inte bara karlar på FB som är humorlösa… jag blir dödstrött på folk som ska rätta till om man skojar. Och med rasp i telefonen förstår du hur illa det är för mig som redan har tappat en del höga ljud = de flesta konsonanter på mitt telefonöra. s och f låter helt lika. Så jag får anstränga mig till max för att höra skillnad på stå och flå m.m.

  Såg att du tydligen förstod att jag behagade skämta om okynnestvätt. Killen som förklarade för mig är en supertorr gymnasielärare, en sån som bara kan skämta själv, och inte förstår när andra gör det. Eller tar man för givet att en gammal tant som jag inte kan vara rolig?

  För ett par veckor sen när jag bloggade om att Per körde iväg med soptunnan och båtmotorn, fick jag en lång förklaring av en lika torr präst här i stan… som om jag inte fattade vad karln gjorde. Jag bara suckar. Måste jag vara torr och saklig? De flesta kvinnor fattar direkt när jag skämtar.

  Är du säker på att det var Bertil Ivar som stack och inte en huggorm eller geting?

  1. Eller HUR!! Glädjedödare och tråkmånsar. Fy. Tro tusan han är lärar… öh, jag menar gymanielärare! ;p

   Jag är förresten helt säker på att det var Bertil som sticktes. Varken Gustav eller Helge lämnar taggar kvar! – vad jag vet?

   ps. för mycket okynnesklippande av gräs kan vara dåligt för allergiska makar har jag märkt. fast hellre lite snorig man än klöverblommor och bin!

 2. Hmmmm….det där hade nog ingen blivit klokare av…. Även trist när man vill lätta upp stämingen och nån svarar sådär. Nä usch…

  1. Helt seriöst, jag har ringt sjukvårdsupplysningen MASSOR av gånger i många många år och det är först nu de senaste åren det verkar ha fallerat? Förr i tiden var det ALLTID trevliga, kunniga och omtänksamma sköterskor i luren. Idag känns det som att hälften av gänget som jobbar där hellre vill vara nån annanstans. Eller så har jag bara haft otur… – att jämföra med den där historien om vandraren och nosade för ett tag sen ;p

 3. Nejmen, så illa! Blir smått fnittrig när jag hör om Bertil Ivar och att få ordet bi till två för att helt få ut alla stavelserna.. Din blogg är så rolig!! Måste fråga, vad kostar det att ha en .se domän, och vart har du den? Jag funderar på one, deras 12kr/mån, men det blir desto dyrare årsavgift utöver det. Nej nu ska jag sova. Natti på dig och sticket! Ps. Nils sover sött 🙂 han har lite ont men är ganska rörlig, vilket jag ser som positivt!

  1. Jaa! Så illa var det! 😉 fast hon hade la en dålig dag stackarn?

   Jag blir himla glad när du skriver så snällt! Kul att bli uppskattad juh!

   När det gäller domänen så… ehum… jag måste erkänna att jag inte vet vad jag betalar faktiskt. Det var en websnubbe som hjälpte mig flytta över hela rasket från blogg.se till wordpress.org och jag betalade honom en engångssumma som inkluderade arbete, domän och serverplats. Nu har jag ju fått en ny årsfaktura iofs och jag vill minnas att den låg på knappt en femhundring – för domän och plats på servern. Om jag inte heller minns fel tror jag det var hos one jag var först, och som inte var så bra. Det var strul med lite av varje (uppkoppling, uppladdning osv), men det KAN vara ett annat företag också så jag vill inte icke-rekommendera one 🙂

   Gött att höra han kan röra sig. Det tolkar jag också som att att det går bra!

   Tjo!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *