5/8 – om en borgmästare i min smak!

4/8 - om en dag på simstadion.
5/8 - om SJ i blåsväder.

Det finns åtminstone en specifik ofta felparkerande obrydd bilägare här i min stad som borde se upp om jag varit borgmästare med rätt befogenheter! Hejja!

Lite bakgrundsinfo: borgmästaren i Litauens huvudstad är trött på lyxbilar som parkeras utan respekt för regler och förordningar.


Extra roligt i klippet tycker jag är att 1) han tar bilägaren till bilen han just mosat i hand när denne kommer ut till sitt vrak, 2) bilägaren låser bilen igen, när han förstår att han inte kommer kunna köra därifrån, 3) borgmästaren själv är med och sopar upp glas och kross från gatan efter uträttat ärende och 4) att han gifvetvis tar cykeln därifrån!

    Den bil jag har i tankarna att hamna under en tank är en viss vit av avundsvärt dyr och sydtysk modell, vintertid ofta parkerad utanför Campinos på Bäckgatan, hela dagarna. Lappad är den allt som oftast, men vad gör det? Ägaren har en privat parkeringsplats utanför sitt kontor mitt i stan, till det facila priset av en trehundring (eller vad det nu kostar att parkera fel i stan numera) per dag. Max. Att han själviskt tar upp en plats för andra bilister, tillåten parkeringstid är 1 timme eftersom avsikten är att det ska vara cirkulation på platserna, verkar inte bry honom nämnvärt?

Härav min skadeglädje när bilägare av samma skrot och korn får en rejäl näsbränna i Vilnius.

4/8 - om en dag på simstadion.
5/8 - om SJ i blåsväder.
6 comments Lägg till din
  1. Mjae liiiite väl hårt straff kanske? …och man undrar, om en krossad bil är straffet för felparkering vad är då straffet för att gå mot röd gubbe, snatteri eller något annat brott som normalt bara leder till böter? Krossade knäskålar och av klippta fingrar? Jag vill inte ens tänka på vad som händer vid det som normalt skulle leda till fängelse…brrr och hu!

  2. Om det är någon tröst så är jag rätt säker på att just denna bil du nämner är en prioriterad bil att lappa för stadens lapplisor. Och 300*25 är en ganska dyr parkeringsplats

    1. Det är en väldans tröst! – om jag nu ändå ska vara en gneten tjurkärring kan jag ju likagärna vara en gladare gneten tjurkärring! Å så ser jag det på ett positivt vis: det blir många goa skattekronor till kommunen på det här viset!

  3. Det var ett kul klipp och borgmästaren skötte ju det hela fint. Förstår att han blev less på alla som parkerar fel hela tiden. Vem hade inte blivit det? Sker nog överallt….!

    1. Ja själva felparkerandet sker nog överallt, men inte tusan är politiker och andra styrande lika handfasta som borgmästaren i Vilnius? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *