5/8 – om SJ i blåsväder.

5/8 - om en borgmästare i min smak!
6/8 - om hur farligt det är med vatten.

Den här satt som en smäck rätt i betongrälsen. Det är inte lätt att vara Statlig Järnväg i vårt land just nu…

  Flicka avslängd från tåget för att hon inte kunde uppvisa biljett?
  Ironiskt med tanke på alla som haft biljett när SJ inte kunnat uppvisa något tåg?

…men det är som de flesta vet tamigtusan inte så jämrans lätt att vara passagerare på deras tåg heller!

5/8 - om en borgmästare i min smak!
6/8 - om hur farligt det är med vatten.
12 comments Lägg till din
 1. Bra och kul kommentar om icke uppvisningsbart tåg, men historien som sådan är allt annat än kul! Jag hörde på radion att storasystern som varit på toa berättat att de köpt biljetterna vid påstigningen av just samma konduktör! Rätta mig om jag har fel men SÅ många passagerare köper väl inte biljetter ombord på tåget numera att man inte skulle kunna begära att konduktören mindes detta? Och var går åldersgränsen för att kasta av folk från tåget, och i synnerhet sådana som inte kan språket tillräckligt för att kunna säga något så enkelt som att ”biljetterna är på toa med min syster”, 13? Kanske man skulle ha empati och språktester för blivande konduktörer?

  1. Det är nåt som inte stämmer i den här historien? Kvinnan som hittade flickan och tog med henne hem (utan att ringa polisen?!) säger att hon pratade mycket bra svenska. Troligen är det alltså inte språkförbistring utan vanlig hederlig blyghet kombinerat med rädsla inför vuxna som gjorde att hon inte förklarade var biljetten fanns. Att ingen i vagnen ingrep när barnet blev avkastat tyder ju på att det inte varit bråk, och varför väntade systern två timmar innan hon anmälde sin syster försvunnen?

   Jag tror det är en samling på varandra oturliga händelser som lett till det som skett. Extra otäckt är det ju att det är ett litet barn, och att det inte är första gången det sker varken hos SJ eller hos andra publika kommunikationsföretag (skolbussar slänger ju av kiddisar var och varannan månad verkar det som?). Dessutom är det högst obehagligt att facket går in och kritiserar SJ för deras ”bristande regelverk”. Jag tror faktiskt inte det är regelverket det är fel på, utan en enskild individs rasistiska åsikter och bristande medmänsklighet som ligger till grund.

 2. Den här veckan har tveklöst alla bra anställda på SJ fått känna på hur det känns att bära den tunga manteln av kollektivt ansvar.

  1. Tveklöst är det så. Jag väntar bara på att Lars Ohly ska uttala sig… fast nä vänta nu, han är ju fortfarande tjänstledig.

   1. Ha ha ha, gudskelov men jag hörde honom på radio idag angående risken att bli ersatt som partiledare, ”jag är väldigt omtyckt och populär” sa han! Kanske han är så populär att han inte hinner med andra frågor än sig själv just nu?

 3. Hej söta.
  Nu bytte vi plan i London, så jag kan inte skriva om nån väntan i Paris 😉 Men jag ska försöka att göra ett inlägg strax 🙂
  Åh är SJ I blåsväder igen? Har missat. Kom hem igår och varit allt annat än aktiv på internet.
  Stooor kram

  1. *asg* fast äsch, London, Paris, New York… de är la alla desamma liksom typ änna väl? 😀

   Skönt att ni är framme! Fortsätt hålla dig ifrån internet nu!! Vi hörs när ni kommit hem?

   Krams!

   ps. när är SJ inte i blåsväder!? ;p

  1. Klart du kan kopiera! Det är i sin tur med lov lånat så det är bara att sprida vidare! Behöver såklart inte länka till mig, men så himla gullig du är som frågar!

 4. Mycket som känns skumt med denna historia om jag skall vara ärlig.

  Dock bör nog SJ se över sina rutiner gällande barn på tågen för att kasta av ett barn så där är INTE OKEJ!

  1. Ja herregud det är fruktansvärt att det kan gå till såhär. I Sverige!! En bra sak som kommer ur det här är nog ändå att personalen känner sig tryggare i sitt agerande (det vet hur de ska göra)?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *