18/9 – om en liten Baddare (nästan).

17/9 - om underbara Milla.
Dagsens tips: riv upp lite cementerade könsroller.

Jag måste nog tvinga simglasögon på lilla simfisk EmmaLi: efter lektionen idag var hon rödögd ända upp till öronen…

Men, en av anledningarna till rödögdhet var hennes allra första heeelt perfekta glid* och sen spelade det inte så stor roll att hon hellre ville simma ryggsim (vilket hon faktiskt också fick till några längder av, ”arga bensparkar” tipsade fröken å sen plaskade hockeymorsan – dvs jag – runt efter dottern entusiastiskt hojtandes ”arga ben Emmi! ARGA ben!”) eller leka med en vattenkanna! Fyra gånger femsekunders-glid till, sen kan en stilig Blå Baddare nålas upp bland de andra simmärkena! – eller är det den Gula Baddaren hon ska ha? Minns aldrig skillnaden…!

Ett försök till fotografering gick inte så bra. Å det var varken barnets eller faktiskt ens mitt fel: kameran fotar på undervattenskameravis typ två-tre sekunder efter att avtryckarknappen tryckts ner 🙁 det här var det bästa jag fick fram,

Med simglasögon borde hon ju bli ännu modigare och säkrare i vattnet? Eftersom hon väl har ”vuxna” ögon nu ser hon troligen inte bättre än jag, dvs ungefär 60 cm grumlig sikt under ytan. För att inte tala om hur ont det gör i ögonen efter ett tag i sötvatten och klor.

Nu ska vi öva kraftfulla ”arga” bensparkar hemma i soffan. Kanske nån som vill hänga på å öva ”live” i simhallen nån dag? 🙂


* det där med att glida orörlig i vattnet är för bäbisimbarn alldeles bedrövligt svårt att lära sig. de har ju sen allra första lektionen i vattnet får lära sig: sparka så kommer du framåt… plötsligt ska de ligga alldeles stilla?! och ändå röra sig framåt? klart det blir lite kortslutning då 🙂

17/9 - om underbara Milla.
Dagsens tips: riv upp lite cementerade könsroller.
11 comments Lägg till din
    1. Kom just på att goa bassängen ju inte är öppen på torsdagar i Fbg, så om det är okej för dig kan vi kanske försöka springa på varann i Varberg? 🙂

 1. Hon får baddaren BLÅ om hon gör det på grunt vatten (där hon bottnar) och baddaren GUL om hon gör det på djupt vatten, man får ta båda 😉

  Vissa barn blir modigare med glasögon, andra blir ”fixerade” vid dem, det är olika, hon MÅSTE inte titta när hon glider så det går bra att blunda också 🙂 I det stora hela måste de kunna/våga simma utan glasögon också för den gång de ramlar i lär de inte ha glasögon på sig och då gäller det att veta att det funkar ändå, men att ha dem när man övar lite då och då tycker jag är okej (den bassängen är rätt ”ilsk” mot ögonen av nån anledning.)

  och JA att glida är sjukt svårt för dem att lära sig, motivet att man måste det för att kunna lära sig simma funkar ju inte för ofta kan de ju redan simma 😉

  1. Tack för Baddare-info!

   Ang glasögonen: hur man än gör blir det ju galet liksom 😉 hon simmar ju finfint utan och jag vill inte göra henne ”beroende”, men eftersom hon verkar få jätteont i ögonen nu så… ja jag vet inte… 🙁


   ps. varför ska de kunna glida då? egentligen? det kan väl inte bara vara för att få köpa en Baddare inte?!

   1. Glidet handlar om att ”lita på vattnet”, att kunna hitta simläget, att vara rak i vattnet inkl. nacken, att ha balans. Simsätten utgår ju sedan från glidpositionen (alla våra eftersom vi lär ut glid-bröstsim).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *