6/9 – om Wordfeud.

5/9 - om Milla, förskolebarn.
Dagsens tips: passa på medan sensommarhösten är vänligt sinnad.

Jag har liksom ”alla andra” med pekmobiler gått på flugan: det Alfapetliknande gratisspelet ”Wordfeud”. Men, i motsats till de flesta är jag inte fullt så förtjust som ”alla” verkar vara. En ordbok hämtad från Svenska Mad gör att såna som jag går bananas, och att motståndaren får 253 poäng på en omgång med ”gäss” kombinerat med ”extras”…

Jodå, idén är kul. Men utöver galet regelverk över tillåtna/otillåtna ord går det alldeles för långsamt. Motspelaren har 72 timmar på sig att göra ett motdrag. Vem orkar vänta så länge liksom?

ps. om nån nu vill försöka övertyga mig om spelets förträfflighet och spöa mig i ordkunskap på höjd och bredd är jag öppen för storstryk! snoka reda på ”silly dog” och bjud in!

5/9 - om Milla, förskolebarn.
Dagsens tips: passa på medan sensommarhösten är vänligt sinnad.
10 comments Lägg till din
 1. Jag har redan tröttnat, trots att jag diggade det i början. Men så gäller det ju att man har ett antal spel igång samtidigt för att få lite flow. Och då blir jag lite stressad eftersom jag inte alls har tid att sitta med telefonen mer än jag gör redan nu… 😉

  1. Eller hur? Men om man har flera spel så är det lätt att blanda ihop vilka bokstäver man har var och då blir det ju inte lika mycket ”planering” i dragen (som i riktiga Alfapet) utan mer ett ögonblicksspel – fast det kanske är det som är meningen?

   Jag kan ha kvar det på mobilen under förutsättning att jag hittar kompisar att spela med, inte bara random-motspelare!

   Vaddå? Inte tid att sitta med mobilen?! Nu förstår jag inte? 😀

 2. Jag tycker att ordspel är det bästa online-alfapetet, men det kostar några ören per spel. Näst bäst och gratis är betapet som också finns som fb-spel. Båda dessa har korrekta och fullständiga scrabble-ordlistor. Har bara småtestat wordfeud men när man inte får godkänt på enkla ord som ”maxa” så blir ju spelet mest chansartat och inte riktigt för oss riktiga ordspelsnördar… Jo, och så går det ju galet långsamt, och för mig buggade det ur några gånger så jag inte såg motspelarens drag. Heja ordspel.se och betapet säger jag!

  1. Massor av buggar nu – förutom den värdelösa ordboken. Det blir verkligen chansspel, vilket väl kan ha sin charm men det gäller att jag ställer in mig på att det är det som gäller då och inte ”riktigt alfapet”! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *