Dagsens tips: BBC entertainment. .

25/9 - om Lennart Johanssons pokal och Solheim Cup.
Dagsens tips: handlare, var flexibel och smidig.

Jag läste häromdan att SVT äntligen ska köpa in den brittiska talkshowen Jonathan Ross Show! Gilla gilla! Det finns så mycket roligt från Storbritannien (och BBC) att hämta hem men av nån anledning har svenska kanaler valt att frossa i trista, tjuriga, gamla, snobbiga eller bara ointressanta deckare? Hos oss går tv-kanalen BBC entertainment på lika ofta som nåt annat på kvällarna: verkligt trevlig underhållning i ”Live at the Apollo” (stand up live), ”Qi” (frågesport med en twist; stående panel och enastående Stephen Fry), ”The Graham Norton Show” (talkshow med tre gäster och roligt elak programledare), ”The Weakest Link” (frågesport med verkligt elak programledare), ”Top Gear” (jupp, går på SVT mä’, men oftare på BBC) å så då redan nämnda asabra ”The Jonathan Ross Show” (talkshow i världsklass, med ett böghusband och tv-övervakat green room). Sen finns den där tv-serien med den märkliga kvinnan i blommiga klänningar (Hyasinth heter hon, men vad hennes hunsade make, granne, präst och vad hela serien heter, det kan jag aldrig aldrig minnas!)… men det mesta på BBC entertainment, det är faktiskt underhållande. Det vimlar av gamla ”Fawlty Towers” också. Bara det är ju värt att zappa förbi då och då!

25/9 - om Lennart Johanssons pokal och Solheim Cup.
Dagsens tips: handlare, var flexibel och smidig.
13 comments Lägg till din
  1. Hahaha! Jag dööör! Du kan den!! Så jäkla kul! Ja, exakt den är det… Hade glömt uttalet av efternamnet men jisses det där är underbar klassisk brittisk bonn-humor när den är som… öh, bäst? 😉

  1. Den har vi inte tyvärr. Är det alla dom där goa inrednings-, arkitekt- och hitta-ett-hus-till-en-flyttsugen-familj-programmen som ibland går på svenska Kanal 9? Dom är helt i min smak!

 1. Men är inte Jonathan Ross show nedlagd? Har för mig det var rätt länge sedan jag såg sista avsnittet på BBC Entertainment. Har man verkligen köpt in flera år gamla avsnitt? Eller spelas det in nya igen?
  Problemet med BBC Entertainment är ju att det snurrar om samma gamla serier hela tiden. Något avsnitt av Qi hade vi plötsligt sett tre gånger med inte värst långa mellanrum.
  Men värst av allt är att nu kan man plötsligt se Skavlan även där! Det är verkligen inte vad jag har valt till den kanalen för!

  1. Ja den har inte gått på några år tror jag, men jag ser hellre gamla avsnitt av en BRA talkshow än nya avsnitt av en dålig!

   Att det är gamla serier känns inte som ett problem 😉 det är ju så alla kanaler gör numera.

 2. Jag önskar jag hade BBC entertainment. Saknar verkligen den kanalen. 🙁

  Och Herr och Fru Bucket figurerar i serien Skenet bedrar (Keeping up appearances. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *