22/10 – om Skavlan.

21/10 - om frisyruppdatering.
23/10 - om den dåliga nosuppdateringen.

Kan nån förklara Skavlans storhet för mig?

Jag tycker han är en bedrövligt ointressant intervjuare som konsekvent kör på enligt manus och har noll känsla för när han ska driva på och när han ska hålla igen. Han har oerhört svårt att haka på sina gästers röda trådar och kan platt fall strypa ett spännande sidospår redan i sin linda.

Är det så enkelt att Fredrik Skavlan som enda talkshow host i Sverige (och Norge) får alla mer eller mindre aktuella gäster och i sin monopolställning inte känner ett behov av att utvecklas?

De gamla (Norgebaserade) avsnitten är ju så jäkla bra! Då kunde alla gäster sitta tillsammans och tjöta fritt om typ vad som föll dem in. Avsnittet där Robbie Williams ”tvingar” honom fria till sin flickvän är legendariskt! Sånt skulle aldrig kunna hända nu när han verkar så jämrans rädd att släppa någon intill sig att han i sin oprivata sfär blir riktigt jäkla trist. Synd. För han var så otroligt kul – förr.

21/10 - om frisyruppdatering.
23/10 - om den dåliga nosuppdateringen.
12 comments Lägg till din
 1. Jag har för mig att det inte var han som friade till sin flickvän utan en av gästerna som i och för sig också hette Fredrik.. ;o)

 2. Jag missade de norgebaserade avsnitten och har bara sett tre av de senare, men liksom du frågar jag mig var i hans storhet ligger. Senast jag såg var Percy Barnevik där och han tog över hela showen utan att Skvalan hade en suck att återta programledarrollen. Det var nästan pinsamt. Av de tre avsnitt jag sett ställer jag mig frågande till hur svenskar egentligen tänker som höjer honom till skyarna.

  1. Eller hur! Jag hade faktiskt avsnittet med Percy i åtanke, men det var tusan inte bättre sist heller när står-helt-still-i-skallen-vad-norska-fotbollsförbundskapten-heter briljerade med sina ”nördkunskap” och Skavlan liksom inte drog nytta av det. Iofs en annan typ av tappat programledarskap, men lika tråkigt att titta på i soffan hemma.

   Jag tror att det hänt något i Fredrik Skavlans liv som gjort att han tappat gnistan. Han har inte ”drivet” att göra bra program längre, och kanske borde han göra uppehåll en säsong för att hitta tillbaka till glädjen i journalistrollen?

 3. Jag har inte sett den norge-baserade varianten. Jag har alltid tyckt det kännts krystat när han försökt få gästerna att prata med varandra, men nu förstår jag att det är en kvarleva från en gammal tid…

  1. De norska programmen är helt fantastiska. De som går nu är… njä. Det kanske är för att jag lever i nostalgi från den gamla tiden som jag tycker det lyser till de gånger gästerna interagerar med varann 🙂

 4. Jag tycket faktiskt skavlan är intressant många ggr mysigt och roligt! Han har bra gäster och skavlan är faktiskt en ganska mysig programledare som kanske inte hela tiden läser på ett papper vad han ska säga som
  Någon annan har skrivit 🙂 krams

 5. Men det är väl så, att om alla bestämmer sig för på en gång att någonting är jättebra, så blir det bra! Och det krävs en hel del för att ändra uppfattning. Jag börjar fundera på om de norska programmen var så jäkla bra, egentligen. Kanske är det helt enkelt så att konceptet blev uttjatat. Kanske har han aldrig varit spontan. Men när han var ny struntade vi i att lägga märke till att han hade ett väl inövat manus.
  Jag tycker ju att även Jonathan Ross har förlorat i stjärnglans.

  1. Du har nog en viktig poäng. Igår såg jag ett nytt avsnitt med Jonathan Ross, det var inte särskilt bra alls. Tur att QI och Live at the Apollo fortfarande håller stilen! – ett tag till 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *