8/10 – om buzzador och facebook.

Dagsens tips: digster gillar spellistor gillar spotify.
9/10 - om att slippa frysa om fötterna.

Nu försitter jag väl alla mina framtida chanser till kampanjer, men med tanke på att jag inte blivit uttagen till annat än betal- eller rena annonseringskampanjer (se föregående inlägg) så känns det inte som att jag limmar fast nåt skägg i brevlådan… ;p

Jag gissar (men har inga bevis för) att orsaken till att jag inte längre kommer med i några kampanjer är att jag inte vill koppla mitt facebook-konto till buzzador. De själva hävdar att jag inte lämnar ut någon känslig information och att mina inlägg förblir anonyma, men jag förstår inte hur de menar. Facebook har ju sedan länge tillåtit att dylika applikationer tvingar mig lämna alla dörrar vidöppna. Vad lägger Buzzador då för vikt i det de kallar ”anonym” och ”känslig information”?!ööh!?

Så här ser det ut när jag klickar på applikationen Buzzador anser INTE stör min anonymitet…


tjohej va anonym jag är!”

…behöver nog inte förtydliga vilken knapp jag tryckte på?


Antingen är det jag som inte förstår villkoren. Eller så har Buzzador missat några viktiga detaljer i hur det funkar att associera sig med Facebook?

Ni andra buzzadorare som nosar hos mig, vad tycker ni om det här? Är det en ointressant diskussion, eller finns det någon som håller med mig om att det liksom räcker att jag låter mig ”utnyttjas” för marknadsföring. Att dela med mig av ALLT jag gör på internet (läser du det finstilta framgår det att Facebook har tillåtelse att övervaka allt du gör, i stort sett oavsett om du är inloggad eller ej) anser jag mig inte behöva stå till tjänst med?

Dagsens tips: digster gillar spellistor gillar spotify.
9/10 - om att slippa frysa om fötterna.
7 comments Lägg till din
  1. Jag tycker redan det faktum att de som väljer att tillåta total access via Facebook får förtur luktar skunk. Jag tror helt enkelt inte de har tillräckligt bra koll på vad den där appen innebär.

 1. Jag som annars är lite överdrivet nojjig på internet i allmänhet och facebook i synnerhet har laddat appen och tillåtit, vilket väl är lite motsägelsefullt med tanke på våra diskussioner de senaste veckorna 😉 Men jag tänker att det som de utnyttjar är ju att ge mig riktad reklam och jag lämnar ju typ inte ut nåt i profilen så det är liksom inget för dem att hitta där 😉 Just i dessa sammanhang har jag inget stort behov av ”anonymitet” – jag är mer nojjig över vad andra människor får veta av mitt nyhetsflöde. Men jag håller med dig om att det är missledande information hos buzzador.

  Jag har haft appen men jag har nog inte kommit med i fler kampanjer än dig, tror jag? Eller jo, Dove fick jag ju när jag tänker efter… hmmm

 2. Jag har reagerat över det! Först tänkte jag göra det, men sedan kändes det inte okej när all information skulle visas, känns skumt på något sätt.

  1. Skumt, sa Bull.

   Och totalt onödigt. Jag ger dem ju en möjlighet att för låg kostnad marknadsföra sina produkter. Varför vill de ha mer?

 3. Jag har oxå buzzador och liksom dig har jag valt att inte trycka på ”tillåt”. Alla kan se ALLT om mig så särskilt anonym är inte jag heller…..! 🙁

  För övrigt kan man inte göra ngt på facebook (och andra platser oxå i och med att man loggar in med fb) utan att ALLA ser!! Tycker detta är skittråkigt!! Har ingen lust att ta bort ”fejjan” för gillar ju den annars.

  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *