13/11 – om kasst sim, svårlagda Millan och en bra fars dag.

12/11 - om föräldragruppsfyraåringarnas gemensamma födelsedagskalas!
14/11 - om löv da little garden!

Det ville sig inte riktigt idag i bassängen. Maali kämpade och kämpade men det blev nästan mest kallsupar och vatten i glasögonen och cykelsparkar. Dessutom blev det en krasch rätt in i kanten när hon fick för bra fart i fjärilssimmet… en mycket ledsen liten fyraåring och en tydlig klocka på ögonlocket som resultat av det: tur det var precis i slutet av lektionen iaf! Kul trots allt att ryggsimmet faktiskt då och då satt riktigt bra. Det börjar bli fason på armarna och trots att den lilla väderkvarnen ibland har klur att koordinera kroppens alla delar (det blidde propellervolter några gånger!) har hon en bra utgångspunkt i vattnet genom sin säkra flytposition. Och viktigast av allt; trots skitlektion hade vi riktigt kul ihop! Det kan man ju apselut kosta på sig när alla uppnåeliga simmärken redan sitter uppnålade hemma 🙂

Millan är sen nån vecka tillbaka som förr när det gäller kvällsrutiner. Ungefär en timme går det åt och hujedamej om den vuxne som håller sällskap vid sängen råkar resa sig/röra sig över golvet eller typ ens andas. Då är det minst fem-femton minuters bakslag och tårar som från Niagara måste torkas och bäbin (jaa… plötsligt blev hon ju en sån igen…) tröstas och ujuj vi hoppas det är en kvickt övergående fas? Både Milla och EmmaLi har ju haft såna här kvällstrasslanden under ganska långa perioder, men häremellan är vi ”bortskämda” med glatt lagda små barn som iofs inte somnar direkt (Emmi kan ligga å tjöta huuur länge som helst, dagen efter är hon dö’trött men inte somnar hon lättare på kvällen för det…!) men som iaf är på sina rum och är glada. Må det fort bli ”häremellan” igen!

Fars dag idag har väl ingen familj missat? Den här familjens far sitter just nu i soffan framför nyfått CoD. Tydligen gjorde jag en miss där för enligt ”alla” är det Battlefield som gäller men som tur är vet inte maken det så han blev jätteglad för sitt nya spel! Att det överlämnades med klump i hjärtat vet han (jag är så fånigt pacifistiskt lagd att jag knappt ens klarar krigsspel på PS3:an) och därmed blev nog gåvan liksom också mera värd. Och värd, det är du Mattias! Allt och mer därtill!

12/11 - om föräldragruppsfyraåringarnas gemensamma födelsedagskalas!
14/11 - om löv da little garden!
17 comments Lägg till din
 1. åh snuttan! men hon är ju så duktig på att simma! Önskar att vi simmade på mer än vad vi gör med Leya det är ju så mysigt och bra.

  Hans bok är riktigt riktigt bra men fruktansvärt sorglig. Men jag kan knappt lägga ner den så den rekommenderas starkt.

  Kraam

  1. Va gullig du är Linda ♥

   Ja det är riktigt bra att barnen är vattensäkra, det upptäckte vi på Kanarieöarna förra året. Vi har ju inte tänkt på att våra kids är så vana vid vatten, men när v såg alla flytringar och oroliga föräldrar på solstolarna omkring oss kändes det rätt bra faktiskt. Även om vi såklart inte kan låta dem leka vind för våg så vet vi att de har respekt och kunskap om vad vattnet gör. DET är himla viktigt! Sen är det kul att Emmi kan simma förstås, men det är bara en positiv bieffekt – om du förstår hur jag menar 🙂 Milla är knappt i närheten av att ha klurat ut det där med att ta sig fram själv under vattnet. Å andra sidan har vi ju inte gått på babysim med henne så länge och egen pedagogik är nog inte fullt så lyckad som den utbildade ;p

   Ska apselut kolla upp boken! Tack för tips!

   Krams!

 2. Jag tyckte nog inte alls att det såg särskilt ”kasst” ut – jösses amalia, hon är ju typ väldigt yngst i gruppen – glöm inte det! Precis 4 år och simmar på simskolans FJÄRDE nivå? De flesta ungar har ju inte ens börjat än 😉 (hon är alltså på nivån under den V simmar nu, och han är 6….) Jobbigt med kantsimningen 🙁 sådär har hon ju aldrig gjort förut?

  Vi är ju inte bortskämda med smidiga läggningar så 😉 Vi har alltid suttit hos våra tills de somnat (ibland har det tagit 2 timmar *gäsp*) och jag brukar använda tiden till nåt vettigt, som wordfeud eller facebook 😀 Men jag kan förstå att om man är van att ha lite kväll för sig själv så blir det frustration…. hos oss är det bonus de kvällar vi faktiskt kan sitta i soffan en stund tillsammans 😀

  1. Oj vilket beröm!! Tack snälla! Fast… hon cyklade så mycket i crawlen igår att jag funderade på att ge henne en ringklocka 🙂 kanske blir så efter en veckas uppehåll, en vecka full av bus och kalas!

   Jag tänkte på er igår kväll faktiskt. Grejen är att det inte funkar med nån aktivitet som ger ljus eller ljud ifrån sig, podcast kan således funka – på mycket låg nivå i öronen. Förhoppningsvis går det över om några veckor och då har vi två/tre timmar i soffan ihop isf. Våra arbetstider gör ju att det inte ”går” att lägga förrän tidigast halv åtta men det är precis som att ju tidigare vi börjar förbereda sovning ju sämre går det. Bäst kanske bara vore att borsta tänder, dra på pyjamas och bums i säng kvart i nio? Då somnar de snark direkt och vi slipper strulet innan!? 🙂

   ps. hade redan rättat när jag såg din egen extra kommentar. hoppas det är okej att jag editerade?

   1. Cyklingen fungerar ju, en kortare sträcka 😉 och är enklare ”muskelstyrkamässigt”, tror ni ska träna lite magflyt och att börja simma från magflytsläge så släpper det nog + bli tryggare i att vända upp och andas.

    Nu har jag ju bananskal med A iom att vi fortfarande ammar så bara han får tutta så är han nöjd 😉 (men det gör ju att jag bara har en hand att använda så dator är utbytt mot smartphone) V sover fortfarande med lampa tänd och är mest irriterad på om jag knappar mycket med datorn ;). V KAN somna själv, det gör han ju om en av oss nattar båda, då med öppen dörr så han hör oss, men vi tycker faktiskt att det är rätt mysigt att följa med dem in sömnen så vi har inte tjatat om att han ska göra det varje kväll. och för oss är ju en nattning på 45-60 minuter en BRA kväll så 😉 Har Milla helt mörkt på sitt rum? Har ni provat en pytteliten nattlampa i så fall? (nu börjar ju mardrömmar/mörkerrädsla infinna sig i utvecklingen för de små).

    1. Det är så konstigt det där med runt å andas, för det har hon ju fixat i evigheter? Plötsligt verkar hon ha glömt hur hon ska göra?!

     När det gäller Milla har vi (såklart 😉 testat både tänt och släckt men hon kan inte bestämma sig för hur hon vill ha det: ena kvarten ska det vara det ena, nästa det andra! Glada barn är alltid så mycket lättare att natta än ledsna, en hysteriskt vrålande 22-månading ger inte så mycket mys – om jag säger så… annars har vi ganska långsamma kvällsrutiner, läsa saga, sjunga gonattsånger, prata om dagen osv. Då gör det inget att det tar tid att lägga. Bara vi slipper tårarna (och ilskan: ”jag vill INTE sova!” vrölar Millan, men hon vill ju inte vara uppe heller så jag vet inte riktigt hur hon väljer bland sina alternativ ;p)…

     1. När nya kunskaper kommer ramlar ibland befintliga bort, både hos barn och vuxna 😀

      Vrålande barn är inte kul 🙁 tror vi hade haft samma om inte A hade kunnat/fått amma…

 3. Numera somnar mina ”små” nattade av andra men jag kan liksom inte minnas en tid då de var enkla att få att sova eller ens i säng.

 4. Usch och fy för svårnattade barn minst sagt. A har också haft sina perioder, men däremellan är hon läskigt lätt. Så pass att hon tar sina saker, kommer och ger en kram och en puss och säger ”Natti Natt – jag gå sova min säng nu”.

  Alltså ska jag inte uttala mig om precis hur frustrerade vi blir när läggningen tar mer än 5 minuter. Lagom bortskämda.

  Vad gäller simningen är det imponerande vad vissa barn kan och vissa barn absolut inte kan. Efter många vändor utomlands med barn (haha, kul att få låta erfaren med en 2-åring) så har vi fått många konstiga blickar när 1½ åringen själv simmade iväg med sina puffar. Inte för att vi någonsin skulle lämna henne utan uppsikt, men jag tänker inte hålla henne i handen varje sekund heller.
  Däremot var vårt babysim helt otroligt dåligt. Men det går att få vattenvana ändå.

  KRAM

  1. Man vänjer sig ju så himla lätt vid hur man har det. För den som har lätta läggningar blir minsta motgång en mur att gräva sig under. För den som är van vid att det strular så känns det inte så jobbigt och det går fort att anpassa sig till att det inte är nån idé att försöka planera in nåt ”mys” på kvällarna efter att barnen har somnat. De somnar nämligen inte så länge det är kväll – typ!

   Så himla trist att ert babysim är dåligt. Om du vill kan jag se om jag kan hjälpa dig snoka reda på en bra babysimskola i Sthlm? Om ni vill gå med nya bäbin menar jag, eller friska upp kunskaperna hos Lilla A? 🙂 Det är lyxigt att ha en vattenvan liten fisk. När vi var på Kanarieöarna i vintras släppte vi ju Maali nästan helt fritt (hon kunde ju ta sig fram rätt bra några meter under vattnet men hade inte fått full koll på det där att hämta luft än) i den lilla barnbassängen och det var många vuxna som berömde henne hur duktig hon var på att dyka och flyta och ”simma”! Milla, som är himla grym på att härmas, skulle säkert kunna lära sig simma hon med – om vi bara tog henne tillbaka till simskola igen… :s

   Krams!!

 5. Oj jag lyckades nog missa fars dag jag. Hur det nu gick till vet jag inte men ja så är det i alla fall.

  Ja du svårnattade barn är jag expert på. Inte så att jag är expert så jag kan ge råd om hur man löser det. Nej för jag letar själv med lykta efter efter bra råd.

  Min stora tjej har äntligen vid nästan 9 års ålder börjat sova rätt och somnar utan vuxen i rummet 🙂 Men lillan har adopterat storasyrrans beteende så henne får vi natta fortfarande. Det kan ta sin tid. Känner så väl igen det där du beskriver. Minsta rörelser sätter fart på tårkanalerna och man får liksom börja om med hela proceduren igen!!

  Hoppas ni får ordning på kvällrutinerna snart. Det tär på en som förälder när det inte funkar 🙁
  Massa peppkramar!!!

  1. Men Linda!!? Missade du fars dag! 😉 gissar det inte blev rosor och ballonger sista söndan i maj i våras då heller 😉

   På nåt märkligt vis är det skönt att se det finns fler som känner igen sig i min beskrivning. Inte för att jag önskar nåt annat än drömläggningar för ALLA, utan för att det är så gött att få ”medhåll” och förståelse. Å ena sidan finns det säkert saker vi kunnat gjort annorlunda för att undvika våra ”problem”, å andra är dom där sakerna sällan upptäckbara förrän i efterhand… ;p

   Tack för pepp! Den behövs verkligen!! Inatt väckte hon oss varje halvtimme mellan ett och halv fyra… det blev en väldigt kort natt på det viset… eller alltså, morronen kom fort på, om du förstår hur jag menar 🙁

   Krams!

 6. Tycker du köpte helt rätt spel :).
  Jag köpte BF3 för 2 veckor sen, som jag nu sålt vidare till förmån för CoD…

   1. Såklart inte! Jag kan ju dock bara tala för mig själv, CoD serien är bättre än BF. Jag tror BF blivit så extra hypat i SE är för att det är en svensk studio som utvecklat det, men vad vet jag? 🙂

    1. Han har bara hunnit spela lite (inte online vad jag vet) å gillar säger han! Jag tror som du ang BF, men… sund patriotism är rart tycker jag 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *