24/11 – om zzz hedbertar och en liten som har börjat sjunga!

23/11- om Millas tapet.
25/11 - om ett lite tokigt val en fredag och en ljus framtid.

Due to onödigt spännande bok (Hypnotisören) blev det på tok för sent för mig natten till igår. Att jag precis innan jag höll på att somna fick ett infall att kontrollera min kalender blev ett lyckokast. Jag började nämligen inte kl 9 som jag hade för mig – och ställt klockan för – utan en timme tidigare…

  *********************

Två uppspelta men tröttare än tröttast små tjejer hämtades hem från förskolan sent sent igår kväll. Den minsta av dem orkade knappt titta på sin kvällsmacka och protesterade inte ens på låtsas när pjamasen plockades fram 45 minuter tidigare än vanligt. Enligt månadsgamla rutinen sitter jag vid hennes Stokke och sjunger en godnattsång, när jag tycker mig höra att hon klämmer i på sista ordet i Vyssan Lull. ’Nää… inte kan hon väl…?!’ tänker jag men är såklart tvungen att testa. Och jodå, med nappen i handen gjorde hon koncentrerade försök att sjunga med i Trollmor som lagt sina små troll. Ett ord här, ett ord där, och med sångröst och allt! Bäst gick såklart refrängen: Ajajajajajabouffh ylade hon lyckligt för att 30 sekunder senare – jag skojar inte – dra djupa lugna stockar i sin snutte. Att det gick att somna så fort? Det visste faktiskt inte jag!

23/11- om Millas tapet.
25/11 - om ett lite tokigt val en fredag och en ljus framtid.
4 comments Lägg till din
 1. Aj aj. Det är fördelen med samma tider jämt, man behöver inte oroa sig!
  Finaste nånsin att försöka sjunga med. Här finns inget sångintresse alls verkar det som, hon borde ju börjat vid det här laget annars kan tyckas.
  Och jodå. Klart man kan somna så fort, iaf om man som vi är bortskämda med en liten A… 😉 Jisses vad jag kommer få lida med nästa känner jag.. Sitta bredvid och sjunga? Haha. ”Nej, du fåj inte stanna mitt rum mamma. Sov gott!”

  1. Det finns verkligt många bra fördelar med regelbundna arbetstider, men det finns faktiskt – tro det eller ej – fördelar med oregelbundna tider också 🙂 vi jobbar ju på fyraveckorsschema så helt hitochditiga är de ju trots allt inte. Och iom helgjobb så blir det ju lediga vardagar, DET är lyx!

   EmmaLi gillade att sjunga själv rätt tidigt och de sjunger rätt mycket på tjejernas förskola så jag blev egentligen inte så förvånad. Mest glad att hon visar intresse för att hänga med liksom ;p Å det är rätt mysigt att läsa eller sjunga som läggrutin, om än jag ibland apselut gärna haft ett litet barn som din A. Här är det ”du veeet att jag inte kan sova utan saga, mamma!!” 🙂

 2. Klart man kan somna så fort! Här har det hänt att det sker vid matbordet med mat i munnen… Och tajmar vi bara så går det normalt ungefär så när det är god att efter saga. Rättare sagt så snart det liggs still så sovs det!

  Men det tycker vi att vi är värda efter allt nattstrulande vi haft (och fortfarande har, men vi behöver ju normalt inte vakna längre utan han tar själv promenaden in till oss och somnar om)

  1. Somna i ett nafs? Jag har sett sånt på film, men aldrig i verkligheten! Det var nära att hon somnade vid kvällsmatsbordet, fast utan mat i munnen. Hon ville nämligen inte äta alls…

   Nattsömn är verkligen viktigt för att få vardagen att funka. Blir himla glad för er skull och håller med om att ni är värda enkel läggning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *