28/11 – om adventsfina fönster?

Dagsens tips: håll tummarna...
28/11 - om att vara en oskillad fotograf.

Min facebook-logg fylldes i förra veckan snabbt av pepparkakor, adventspyssel och städmani. Det är för tidigt! ville jag hojta, men höll tyst. Så. På nåt vis känns det lite poetiskt rättvist att allas fönster nu är lika oputsade som våra ;p stormen Berit tog oss såattsäga till samma nivå, en del drogs tillbaka och såna som jag kom ikapp! Mina fönster ser nämligen ut ungefär som innan. Det finns tydligen en maxnivå för hur lortiga de kan bli?! En rekordnivå vi faktiskt tangerat…

Stakar och stjärnor finns såklart bakom våra saltstänkta rutor. Min superfina make fixade medan jag jobbade i lördags. Å liksom vi hyser acceptans inför alla som ”tjuvstartade” så ser vi fram emot lika stor förståelse för att våra fönster kommer lysa fram i februari – beroende på om snön ljusar upp eller ej 🙂


ps. vårt tak ser vi snabb inspektion ut att ha klarat sig hyfsat. vi inväntar noggrannare undersökning och dom; när vi fått fatt på ”nån som kan sånt där”…

Dagsens tips: håll tummarna...
28/11 - om att vara en oskillad fotograf.
11 comments Lägg till din
 1. Asch, vad är väl oputsade fönster om hundra år. Minuter som istället ägnats åt kvalitétstid brukar jag tänka :).

  Ville bara tala om att jag kanske är tillbaka nu och hoppas att en av mina trogna hangarounds hittar tillbaka :). Har något spännande på G ;)…

  Kram!

  1. Men eller hur! ;D ju närmre jul vi putsar, ju mindre risk att vi måste göra om det ;p fast… jag kunde förstås ha spolat av rutorna med en slang idag… det tänkte jag inte ens på 🙁

   Så kul att du är tillbaka!! Ska genast snoka in hos dig!

   Krams!

 2. Det kostar förvånansvärt lite med rot-avdrag att få sina fönster putsade. Här putsar dom ALLA mina fönster både ute och inne (inkl. uterummet) på lite drygt en timme 😮 det tar ju mig en helg eller så :-s Så efter rotavdrag blir det typ 400:- så jag kommer aldrig mer att putsa fönster själv 😉 Nu funderar jag på om jag kan reklamera jobbet dock 😉 efter stormen då 😀 men dom är fina på insidan i alla fall! Och snart kommer nog ett regn och tvättar dom rena igen 😀 *viskar: min firma heter städax*

  1. Vi kommer aldrig få tummen ur att få hit några fönsterputsare. Så är det bara. Det blir till att göra det själva… på gott eller ont 🙂

   Riktigt skillade putsare är så jäkla snabba. Jag minns när jag jobbade på Hemtex och Städax kom dig å snodde av rutorna. Det gick i ett fantastiskt imponerande huj. Och snyggt blev det!

   Kanske ska fundera på saken iaf!? :p

   1. Jag har ”abbonemang” på Städax, dvs de kommer på våren och tar alla 4 sidor och på hösten tar de bara ut- och insida. De ringer mig när det är dags och så bestämmer vi en dag som passar och då dyker de upp, sedan får jag en faktura. Izy Pizy, inget jobb, inget att komma ihåg, bara att hosta upp pengarna 😀 De kräver inte ens att jag plockar ner gardinerna 😮 utan de fixar att putsa ändå *vågen*

    *noterar att jag ska fixa väntjänst åt Ullis med en fönsterputsning

 3. Någonstans går förmodligen en gräns för hur smutsiga fönster kan bli innan liksom tyngdlagen gör sitt på fönsterlorten också.

  1. Det var bedrövligt länge sen jag gjorde det också.. sista gången blev jag blöt ända in i armhålorna (gissar på fel teknik?) så jag blev lack. Maken är inte bara bra på adventspyntande, han är alldeles förträfflig på fönsterputsning också! Bara det att han väljer sina tillfällen ;p han väntar tills efter stormen 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *