Dagsens tips: håll tummarna…

27/11 - om ännu en sjukdomsinställd simskolelektion, storm och massa blåst och om en ofantligt sorg.
28/11 - om adventsfina fönster?

…för att vinden mojnar över oss, och det fort!!

Stormen Berit och efterdyningarna av denna har nervöst följts i Villa Morkulla. Ett gammalt hus är det, med allt vad det innebär. Och mycket riktigt. För tio minuter sen när vi satt i soffan: RAAATSCH följt av en mycket dov duns. Det välbekanta ljudet fick oss att frysa i ögonblicket framför TVn.

Vid inspektion (Mattias håller sig långt ut från huset) lugnas vi något. På gräsmattan ligger en ensam nockpanna och vilar sig bredvid en ventilationshatt (det heter det inte men jag kan inte det exakta namnet för den där kinainspirerade plåthatten som täcker fläkt- och ventilationsrör på taket).

Nu väntar vi bara på att halva taket ska lyfta för har bara en tegelpanna släppt så är det ju fritt fram för resten att följa efter. Extra otur i oTURen hade ju varit att första pannan ner inte vore en nockpanna. Mycket värre hade det ju varit om ett taktegel mitt på rasat i backen…

Det är mycket höga vattenstånd i havet här utanför förresten. Tydligen är det bara nån dm kvar till kajkanten i hamnen, och hela Barnens Badstrand ligger under ytan. Fy farao för ilsket väder. Jag ogillar. Väldigt väldigt mycket.

27/11 - om ännu en sjukdomsinställd simskolelektion, storm och massa blåst och om en ofantligt sorg.
28/11 - om adventsfina fönster?
10 comments Lägg till din
  1. TACK! Det märkliga är ju att pannan rasade NU!? När det inte blåser alls lika mycket? Men det är klart, har den legat och ruckats loss så behövs det ju till slut bara en liten pust för att den ska lossna…

   Hoppas det inte blir nåt mer. Jag vet inte hur försäkringen täcker sånt här nämligen…?!

  1. Det var ju nåt vi bara väntade på men att det rasade så sent var lite märkligt. Det hade ju börjat sluta blåsa som värst när nockpannan dråsade i backen?!

   Hoppas du klarade dig bra!

 1. Å nej, så otrevligt.. 🙁 Och hoppas det hinner lugna sig till natten. Finns inget värre än att försöka sova med vind som viner/åska som mullrar eller vågor som får hela marken att skaka.

  /Hon som inte sov en blund de nätterna när havet slog in mot marken i Khao Lak

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *