Dagsens tips: minisim för böfvelen!

6/11 - om fem fyraåringar, en femåring och två ettåringar.
8/11 - om HURRA för EmmaLi!

Det är ingen hemlighet att jag gärna ser mig som ”ambassadör” för bäbisim och gladeligen vill dela med mig av mina erfarenheter inom det här området. Det kan vara allt från tips och tricks i bassängen (när det gäller ovillig simunge har jag stooor erfarenhet 😉 till att berätta om att det faktiskt är så mycket mer än ”simhall” att gå på baby- och minisim.

Naturligtvis handlar det om framsteg, glädje och stolthet (när vår äldsta dotter lärde sig simma/ta sig fram i vattnet alldeles själv strax efter sin tvåårsdag trodde hennes föräldrar nog att de skulle spricka av mallighet…!), bakslag (”näääää!!”) och övertalning (en del kallar det ”muta”, själv pratar jag hellre om ”förhandling”…). Men, trots allt detta är det faktiskt ännu mycket mer av nåt helt annat; nämligen gemenskap! Gemenskap med ditt barn men framför allt – vilket förvånade mig väldans – med de andra föräldrarna i gruppen. Att frotteras mot varann i badkläder gör nämligen att det liksom inte finns några spärrar kvar i det sociala! En del av de vi lärt känna genom vår allra första babyankan-kurs på Håstens simhall i januari 2008 har kommit att bli våra vänner även utanför poolen. Trots att våra barn spridits till olika grupper, simhallar eller kanske slutat simma träffas vi fortfarande på lekdejter (å vinkvällar). Och simfröken Anna, du har stor förtjänst i sammanhållningen i vår grupp!

Å vet du vad det bästa är? Det är aldrig för sent att börja simma med sitt barn! Imorgon är det platssläpp för minisim och simskola här! Bor du i Varberg eller Falkenberg och har ett litet barn du vill simma med (minisim från 18 månader), se till att sitta vid datorn/trycka på ”Skicka anmälan” prick klockan 10 – platserna brukar springa sin kos i ett nafs! Tro jag det: VFSim är kanske Sveriges bästa simklubb för små barn och föräldrar! – nu menar jag kvalitet på simlärare förstås 🙂

6/11 - om fem fyraåringar, en femåring och två ettåringar.
8/11 - om HURRA för EmmaLi!
4 comments Lägg till din

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *