16/12 – om sjukstuga på Morkullan.

15/12 - om skrot och korn, eller 'inför gud är vi alla densamma?'.
17/12 - om ett nytt julklappsförsök till maken.

Min egen influensa (obs, ej magsjuka!) känns plötsligt lite mindre allvarlig för en mindre version av mig har fått en värre släng.

Maali såg lite hängig ut i går kväll och när hon la sig i soffan framför julkalendern anades oråd. Jojemen. Feber. Alvedon – som numera till fyraåringens stolthet tas i tablettform – och tandborstning och sen bums i säng, på eget initiativ. Hon hade ont i huvudet sa hon. Efter godnattsagan, som hon knappt orkade lyssna på, tog jag tempen igen. 39,6 °C. Med Alvedon. Hon frös och hade verkligt iskalla händer, fötter och nostipp (som alltid när hon får hög feber hastigt). Jag tror hon sov innan jag hunnit ner för trappan.

I morse gick Mattias och Milla själva till jobb och förskola medan EmmaLi kröp ner till mig i sängen. ”Det är ju alldeles ljust ute! Inte kan man väl sova då!?” undrade hon förvånat mitt i en gäsp. Jag slumrade men hon sov ingenting, kunde inte slappnas av. Nån gång efter tio frågade hon om hon fick leka i sitt rum och det fick hon såklart. När jag två timmar senare vaknar är det alldeles tyst bortifrån korridoren. Jag anar att hon passat på att busa sig ner till TV:n men det är alldeles tyst nerifrån också. Det är tomt i hennes rum men nånting får mig att lyfta blicken mot Sebrasängen. Och jo, där ligger den lilla kaminen och snusar ynkligt med täcket upp över nosen.

Klockan tjugo över ett hörde jag tassar i stentrappan. Ner kommer en alldeles vinglig och feberflammig liten tjej. Braun visar 39,2 i ena örat och 39,7 i det andra. Ny Alvedon och ett glas jos är vad jag tilläts erbjuda till lunch. Nu ligger hon i soffan framför SVT Barn och jag ska strax göra henne sällskap. Fifan för influensa. Fast… hellre nu än om en vecka.

15/12 - om skrot och korn, eller 'inför gud är vi alla densamma?'.
17/12 - om ett nytt julklappsförsök till maken.
20 comments Lägg till din
   1. Mer eller mindre… I onsdags borde jag ha stannat i sängen, men i torsdags när jag var ledig kände jag mig helt OK. Fredag mellan jobb och julmiddag höll jag på att däcka ihop och fick köra förebyggande treo. Lördag sov jag länge och kunde njuta av barnfrihet och just nu efter huldast känner jag mig nästan frisk. Men marginaler saknas!

    Hur mår du nu?

    1. Äh jag mår fortfarande inte bra men jag kan ju inte bara hemma längre nu. Jag tror det är två olika sjukdomar som gått omlott faktiskt, en förkylning och en influensa. Oturligt, och kanske lite turligt. Bättre alla flugorna på samma gång! – om de bara går över nångång bara…

     1. Eller så är det ett besök hos VC som ska till så att du visst kan vara hemma längre. (Och jag inser hur fel tid det är i ditt jobb)

      När jag hade flunsa på riktigt för ganska många år sedan nu blev jag sjukskriven två veckor och då hade jag redan utnyttjat den där första veckan man kan själv.

  1. Ja som vuxen räcker det ju med en ynka grad för att kroppen ska typ sluta funka som vanligt. För små barn verkar det inte få nån större effekt att landa ens över 40 grader!? Det här borde ju tyda på att vi ”lär oss” att vara sjuka 🙁

   Blev mycket glad över din omtanke sötnos!

   Krams!

   ps. en postadress behöver jag för lite minikläder till nya bäbin!

 1. Nä gör klart nu för om en vecka ska det vara färdigt!
  Om Tomten(om han nu kommer)smittas blir väl hela världen arg!?

 2. Jag antar att du redan har testat knepet med varma strumpor på iskalla små feberfötter? Genom att få fötter och smalben, kylan brukar gå en bit upp, riktigt varma så kan man få ned temperaturen något i övre delen av kroppen, och varje liten tiondel är ju viktig när man kommer upp på de där höga höjderna. Dessutom känner man sig bättre med varma fötter än isklumpar. Tjocka raggsockor av ull alltså, gärna med riktigt höga skaft. Äldsta här brukade självmant komma och fråga efter ”sjukstrumporna”.

  1. Nä det tipset har jag aldrig hört om! Jag har varit orolig för feberfrossa å har inte vågat använda strumpor. Har lagt en filt om tassarna eller värmt dem i mina händer bara. Jag vet ju själv hur förbannat man fryser när febern stiger fort 🙁

   Ska tänka på det nästa gång! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *