18/12 – om att blinka eller inte blinka.

17/12 - om ett nytt julklappsförsök till maken.
19/12 - om sorg i Nordkorea och Trollhättan.

På förekommen anledning funderas vi:

  Bil 1 blinkar vänster, låter bli att svänga och krockar med Bil 2 som kör ut från anslutande väg med väljningsplikt för att h*n trott Bil 1 ska svänga. Här är det väl solklart Bil 2:s fel?

Om vi tar ett annat exempel:

  Bil 3 blinkar inte men svänger ändå och kör på Fotgängare X. Vems fel är det då?

Som fotgängare får du såklart inte skutta ut i gatan hur som helst, men han hade ju ingen chans att veta att bilen skulle svänga? Jag tror i det sista fallet att det är bilistens fel; det är alltid mer galet att svänga utan att blinka än att blinka utan att svänga. Eller?

17/12 - om ett nytt julklappsförsök till maken.
19/12 - om sorg i Nordkorea och Trollhättan.
8 comments Lägg till din
 1. Det är typ alltid bilens fel om en fotgängare blir påkörd för du ska aldrig köra fortare än att du kan stanna för ”ett plötsligt uppkommet hinder”.

  I ditt första fall får nog bil 2 skulden, det är jag rätt säker på… har du väjningsplikt har du det, även om den andra skulle köra med varningsblinkers på 😉

 2. Exakt hur reglerna ser ut … Men så här tänker jag, klart man har skyldighet att visa vert men är på väg genom att blinka men samtidigt litar jag inte på att folk alltid kommer ihåg och så kollar jag en massa extra. Bromsar de in ser jag själva föraren osv.

 3. Skojigt att få respons på ”problemet”! Vi verkar alla tycka samma, frågan är vad lagen tycker – om vi tycker lika allihop?

  Ett litet tillägg bara; tänk på att det faktiskt KAN hända vemsomhelst att råka missa en avfart (dvs glömma/inte hinna blinka) eller tro att man ska svänga men i sista sekund ändra sig (dvs, blinka men inte svänga). Jag försvarar inte klantarslarna i bilarna 1 och 3, vill bara brasklappa att It Faktiskt Could Happen To Anyone – dvs Even You. Eller Me ;D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *