20/12 – om att när riksbanken sänker reporäntan…

19/12 - om sorg i Nordkorea och Trollhättan.
21/12 - om vinterland i Ullared.

…så blir det troligen ingen förändring för bolånekunder hälsas det från bankhåll. Förvånad? Nä. Men besviken såklart. Mycket besviken.

Undrar om det blir nån förändring på inlåningsräntan då?

19/12 - om sorg i Nordkorea och Trollhättan.
21/12 - om vinterland i Ullared.
12 comments Lägg till din
 1. Ja, det är ju lite konstigt att när de höjer reporäntan, ja DÅ blir det fart under galoscherna men nu heter det att de lånar ju sina pengar från annat håll och då spelar reporäntan ingen roll – tror dom att folk är dumma i huvudet eller?

  1. Hmm. Tja, dum i huvet eller ej: de äger mitt hus och jag har inget annat val än att betala räntan de sätter. Byta bank är ju ett alternativ ;p men jag är inte säker på att det skulle bli bättre…

   När vi måste fixa taket (typ förra året) har vi kanske möjlighet att försöka förhandla om. Det torde ju finnas större marginaler nu än när vi fick 1,17% 😀

 2. Jag förstår mig verkligen inte på bankväsendet. I mina öron låter det ju bra att de ska sänka räntan, men så kommer en mamma på förskolan och berättar att den där banken som hon jobbar på (och som ständigt är i blåsväder numera) ska dra ner med 1500 anställda eftersom 2012 väntas slå hårt. Det hör kanske inte ihop, men min logik får inte ekvationen att stämma…

  1. Nä visst är det svårt att förstå. Det görs enorma vinster, och med enorma menar jag miljarder, så nog borde det gå att behålla personal om man vill? Men det kanske handlar om felaktiga prioriteringar? Jättebonusar till chefer är knappast rätt sätt att behålla pengarna inom företaget…

   Hoppas Lilla A:s dagiskompis mamma får behålla jobbet!

 3. Blev första glad när jag hörde de skulle sänka reporäntan, men det försvann lika snabbt när de inte skulle sänka bolånsräntan…. :/

  1. Med tanke på att vår bank höjt boräntan varenda månad (förutom 1) de senaste åren så hade jag inte väntat mig att det här skulle få nån effekt. Faktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *