29/12 – om lite blått på himlen.

28/12 - om gårdagsens mellandagsshoppning.
Dagsens tips: pussas på dina underbara ungar!!

Helt galet förvånad blev jag när jag imorse fick se halva himlen i blått mellan molnen! Nu är ordningen återställd (förstås) men för tüsan, vi går åt ”rätt” håll nu = vinter/vår/sommar. Fast däremellan stormar det nog snart igen?

Inomhus är det grått och dassigt hos oss nu. Jag håller på att få en minor depression över hur jefla stökigt det är hos oss jämt. Det hjälper ju inte att försöka plocka iordning i ett rum för på nåt vänster blir det då ännu stökigare i ett annat. Tvätthögarna växer på båda sidor (rent och smutsigt), leksaker dräller över alla brädder – trots att vi faktiskt inte har så mycket prylar som många andra har jag förstått – och dammtussarna jagar dammsugaren med lömsk precision. Vi skulle behöva en veckas semester utan älskade döttrarna för att få ordning på ens en bråkdel. Men nä det går ju inte.

Dessutom mår jag skit idag och huvudet är tungt som bly.

Nu har jag gnällt färdigt. Tack för att du ”lyssnade”!

28/12 - om gårdagsens mellandagsshoppning.
Dagsens tips: pussas på dina underbara ungar!!
23 comments Lägg till din
 1. Åh, jag minns! När man plockade i ena ändan så stökade någon till det i den andra. ”Jag står inte ut i det här huset” blev ett utrop som barnen så småningom drev hårt med. För sen, efter småbarnsåren, blev det bara värre. Jag undrar fortfarande vad jag gjorde för fel som inte lyckades inpränta ens någorlunda ordningssinne.

  1. Ååh! En som förstår, TACK!

   Till barnens försvar är det inte de som stökar mest… eller ens alls faktiskt 🙁 särskilt den stora är grym på att hålla ordning efter sig. Det är faktiskt så att jag undrar som du fast tvärtom: vad gjorde vi rätt så hon blev hon såhär ordningssam? 🙂

 2. Ååååååh tack snälla för detta inlägg!! 🙂 Behöver verkligen läsa att andra oxå har stökigt & rörigt. Blir toooookig snart……!!! Vet inte hur många ggr jag röjt upp i bl a kök och vardagsrum och sen ser det lika djävligt ut nån timme senare. Hoff!! 🙁

  Stooooor kram!!

 3. ja, här blir det stökigare dubbelt så fort som någon hinner plocka upp :-s Jag dammsuger 3 gånger om dagen… och då har vi ändå städhjälp 2 ggr i månaden 😮

  Jag är skitnöjd över att jag de senaste 3 dagarna lyckats komma ner i tvättberget men slåss nu istället med att jag inte får in kläderna i garderoben 😀

  1. Tias är duktig med tvätten men det hjälper inte. Det går nån dag å sen är det Mount Everest igen på nåt jävla vis.

   Förlåt att jag svär men jag är så trött på det.

   Blir det bättre om tio år tro?

   1. nä, inte 10 (tonåringar) men 20! 😀

    Jag längtar faktiskt ibland tillbaka till tiden då man bodde i lägenhet med tvättstuga, bokad tid, 16 maskiner på fem timmar, klappat och klart och in i garderben igen och inga högar överallt 😀

    1. Och jag drömmer våta drömmar om separat tvättstuga! Även om just tvätten är något jag har bra struktur på.

     Vår höst har funkat bra, men på vägen har kaoset ökat och struktur minskat så vi skulle behöva göra en rejäl röjning för att komma ikapp. På något vis är det så att finns det en grundordning så är vardagsstök ganska tillåtande och enkelt att röja. När kaoset har infunnit sig så krävs det mycket mer.

     Enkla knep är att flytta förvaringen till där högarna hamnar. Det är bara att inse att högarna inte flyttar till förvaringen, effkten blir mycket större om man skapar plats för sakerna där de ändå hamnar!

     1. Du har la sett vårt skräprum? Problemet är att det liksom inte räcker längre… 🙁

      Det där med tvätten är ett lättlöst problem egentligen och det ska bara tas tag i. Nån dag. Det är allt det andra som är ett problem. Och när orken eller viljan inte finns… ja… då är det liksom dött lopp.

      Kaos blev det när vi flyttade in ungefär. Sen dess har det bara gått utför känns det som!?

      Krams!

      1. Jag har precis köpt en bok som heter röja och rensa, rätt bra om än ett uns ”amerikaniserad” men den ger bra tips på ”rum för rum” rensing. Grundproblemet är ju för mycket grejor helt enkelt… Men jag har så svårt att bara slänga! Just nu försöker jag skänka bort lite böcker …. Men när det känns så där helt överväldigande kan det vara bra att tänka i babysteps, det finns ett koncept som heter FlyLady, det går i princip ut på att man ska lägga 15 minuter om dagen, och det ska räcka *nåja*. Anyway, om du bestämmer dig för att du ska göra en liten pyttesak varje dag och ägnar typ en kvart åt det så kommer du att komma framåt om än i långsam takt. 🙂 Om nån känner för att komma och organisera om mitt kök är dom välkomna 😀

      2. Jag ler stort men hjärtligt! En kvart? Det är ju vad som läggs varje halvtimme känns det som 😀

       Naturligtvis är det för mycket grejer, men det är liksom inte så enkelt heller. Skitiga fönster, räkningar på köksbänken och nycklarna på bordet är liksom bara isbergstoppen. Har du varit i vår källare? Vi brukar skoja om en container… huset var inte tomt när vi flyttade in och sen har vi bara tryckt på… uääh!!

      3. Ni vägrar ju släppa ner nån där, jag har undrat vad ni döljer där nere 😀 Jag tror ändå på babysteps, att inte se berget utan bara de två pyttestegen som är närmast *kram* Pst skitiga fönster går ju att ordna via typ städax 😉

 4. De enda är att ta lite i taget. Det är så man får göra! Tänk när vi bodde i lägenheten med ett kräkbarn och fick tvätta två ggr i månaden. De va större berg än Everest kan jag säga. Men de enda sätter är att börja smått! Städa ett rum om dett de du hinner! Då är ju ändå de gjort! Och sen får man ta lite när barnen har lagt sig. Jag skall inte säga nåt som är ”ledig” men jag försöker bara muntra upp. Nu har jag ju inte varit hemma hos er på länge men så stökigt tycker jag ju inte de är.

  Som sagt försöker bara muntra upp!

  Kram

  1. Tack för pepp men den hjälper föga just nu 🙁 som Melkermamman skriver har det gått för långt (för lääänge sen) och då är det inte så lätt som att plocka lite när barnen sover… fast du är gullig som peppar!

   Krams och tack!

 5. Nej, men hela min poäng är hur man kan köpa både 42ums tv för ca 3500 och en systemkamera för ca 5-6000 och samtidigt ge massa med presentkort på klädesaffärer…det är det jag reagerar på! Hade de bara varit 1 tv, fine…. men nu är det ju inte det… Inte i de bloggar jag besökt som radat upp alla sina julklappar.

  Jag delar inte din uppfattning att folk köper färre julklappar…. inte om man skall tro bloggarna….. i min värld är det mindre, men inte om man skall gå genom internet… 🙂

  1. Jag har för vana att inte svara på kommentarer i min blogg som är svar på nåt jag skrivit i en annan men jag gör ett andra undantag idag och viskar: vi läser nog olika bloggar då kanske 😉 och/eller tycker olika? jag tycker folk får göra som dom vill med sina pengar nämligen :p

 6. So true. Stökigt är tyvärr bara förnamnet för bombnedslaget här. Vad hände? Det var ju rent och snyggt. Eller ja, mindre stökigt nyss.

  Snart tror jag på strategin att bara blunda och kliva över sakerna. Men om några veckor slutar jag ju jobba, så då har jag kanske tid att städa. Eller så vill jag bara sova.

 7. Haha. Jag skulle också vilja bli barnledig i någon vecka eller så. Helv*te vad rent jag skulle ha det då! Och då är min ändå stor. 😛

  Hoppas du finner lugnet snart.
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *