30/12 – om fyrverkerier.

Dagsens tips: pussas på dina underbara ungar!!
2/1 - om 2011.

Du har läst det på hundra ställen så låt mitt bli det hundraförsta.

  Snälla!! Låt bli fyrverkerierna imorgon! Det är inte bara miljökasst, det är också dyrt, onödigt och såinihelvete otäckt för många många djur (och barn). Dessutom kan jag tänka mig att en och annan vuxen från krigshärjat liv som har svårt för smällandet?

  Men okej då. Om du inte kan skippa helt; håll dig till tolvslaget! Det räcker. Och blir tusan så mycket mer effektfullt än utspritt över en vecka!


ps. Istället för pyroteknik, satsa på eldbollar i år! Finns t ex på ett Netonnet nära dig 😉 kostar en hundring för tio stycken och är både vackra och ljudlösa. Dessutom är de faktiskt – tro det eller ej – roliga! Köp köp!

Dagsens tips: pussas på dina underbara ungar!!
2/1 - om 2011.
21 comments Lägg till din
  1. Tack! I din stad var det ju förbjudet att fyra av raketer utan tillstånd. Hur gick det med det? – med tanke på hur dina grannar smällde av när vi sov där i somras hyser jag litet hopp om att förbudet ska ha efterföljts…

   1. förbud och förbud, de säger ju i samma andetag att de inte kommer att se till att det efterlevs så… löjligt att ha en regel som ingen kollar ändå… Och det smällde väl ungefär som vanligt… och ja, den där grannen *tänker mörka tankar*

 1. Tack! Hoppas mina vänner läser detta oxå! Jag blev väldigt nerröstad när jag ville skippa fyrverkerier.. När man druckit nått glas vin är det inte heller så klyftigt att hålla på med sånt! kram på er och Gott Nytt År! <3

  1. Synd att du inte fick bestämma Soffi 🙁 hoppas ni fick en härlig nyårsafton iaf!

   Det där med säkerheten är nog så viktig: jag har varit på fester där folk knappt kunnat tända raketerna för att de varit så packade. Men… turligt har det aldrig hänt några olyckor!! *peppar peppar* De senaste åren har det varit såna där ”tårtor” och de känns ju onekligen säkrare. Å så räcker det med en! Som bränns av precis kl tolv!

 2. Jag håller med så det finns få saker jag är så överens om. Ett tjusigt fyrvereri vid tolv. Helt ok, men pangandet av fjutt i flera veckor är det inte.

  Gott Nytt!

  1. Tur att bedrövliga smällarna inte är tillåtna längre iaf. Jisses sicket pangande. De var å ena sidan inte lika högljudda som raketerna, men å andra enårmus ämaunts of fler…

 3. Ja men fy för fyrverkerier!! Håller med dig i ALLT du skriver men ett tillägg: varför elda upp en massa pengar? 🙁

  Gott nytt år!! Skickar en massa nyårskramar till dig!! 🙂

  1. Du har helt rätt. Hade jag glömt det ekonomiska? Ja jisses. Tänk så mycket gott de pengarna kunnat göra istället… men det är klart; helt raketfri vill jag ju inte att nyårsafton ska vara! Det är bara det där jefla hela-dagen-lång-fyrverkeriandet jag blir apselut galen på!!

 4. Håller med dig, kan verkligen inte förstå att man vill elda upp sina pengar och sen alla konsekvenser det ger både för miljö och till exempel djur. Det vore väl kanske ok om det bra skjöts vid fästningen som kommunen fixar, då är det iaf begränsat och på ett ställe, nu finns ju ingenstans att fly om man vill undvika smällandet. Gott nytt åt på dig!

  1. Klokt sagt, det var väl så det var tänkt i Falkenberg. Men var det förresten ens fyrverkerier vid fästningen i år? Det har ju varit Vattenfall som stått för pyrotekniken och jag har för mig att de ”avsa sig ansvaret” redan förra året?

   Tack detsamma!

  1. Haha! Ja just det ja, himmelslyktor heter det! 🙂 Khom Loy heter de nog på thailändska?

   Vi skickade upp två – det var kallt och tändstickor var inte så bra att tända med när det blåser… den skitkassa tändaren vi försökte med först var ännu sämre! bäst hade förstås en zippo eller annan typ av stormvariant varit! – och det blev såklart inte lika festligt som med ett helt hav av rispapperslyktor 😉 Nästa år ska vi se till att vara många som kan hjälpas åt!

   Tack detsamma!

 5. Min syster höll på att få en raket på sig när ett fyllo som satte den snett och inte hade nån som helst koll på läget.. Som tur va de nån som tog tag i Sanna i sista sekund.. Så fulla människor med raketer är inte att rekommendera, som tur va hade vi nyktra på kalaset oxå som tog hand om det 🙂

  1. Men fyy!? Så läskigt!! Jag och min ena bästis höll på att få en sån där megaraket rätt på oss en gång när den välte och satte fart rätt mot oss. Jevlar va jag skällde, men det värsta var att jag tror inte ens de fattade hur farligt det var och hur illa det kunde gått. Det är riktigt många år sen det här och jag tror raketerna är ”säkrare” nu, men fy fabian. Det hände många otäcka olyckor förr. Fler än nu tror jag?

   En gång var det ett gäng killar som envetet skulle vara coola å släppa iväg raketerna ur händerna. Jomenvisst. Det blev en trasig skjorta på det. En Stenströms tror jag det var – köpt på Lolles 🙂 men han har säkert köpt en ny sen dess ;p

   Tur att det gick bra med Sanna! Hälsa henne från mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *