11/1 – om en sjukdag som blev till vab.

10/1 - om tidsfördriv i väntan på bilpoolarna.
12/1 - om Emmis öga.

Både maken och jag mår visset och passar på att ta sjukdagar hemma nu medan säsongen tillåter. Lite trist då när äldsta dottern under frukosten håller på att gnugga ena ögat ur ansiktet. Hon visar upp ett öga rött som tomteluvor och tårarna som rinner är lika delar rädsla som ont, gissar vi. Vi sköljer med koksalt och uppmanar (ehum, ”uppmanar”) att inte klia; ”ju mer du kliar ju ondare gör det” osv. Ingen effekt. När Mattias ringer förskolan för att berätta att vi är sena får han höra att ”EmmaLi kom ju faktiskt till mig igår och klagade över att hon hade nåt i ögat”… MEN WHAT!?? Förhör av Emmi och vi får veta att en kompis ”råkat kasta en gren i pannan på henne igår och att det kanske kom in något från grenen i ögat” (fyraåringens egna ord).

Ett läkarbesök senare vet vi att hon har en rispa på ögat. Ögonsalva utskriven och ny tidsbokning för att imorgon kunna bedöma skadan ordentligt.

******

Nu ligger vår lilla kloka nos på soffan och sover middag, en aktivitet så ovanlig att den är klart värd att notera. Vi försöker förstås att inte oroas, men… det går ju liksom inte. I efterklokhetens kranka blekhet koras iaf årets två sämsta föräldrar: sjåpa dig inte-mentlitet är liksom så jefla asakass när vi får veta att det inte bara handlat om ”sömn i ögat”…

10/1 - om tidsfördriv i väntan på bilpoolarna.
12/1 - om Emmis öga.
8 comments Lägg till din
 1. GAHHH – vi råkade ju ut för en liknande sak, ser att V är röd i ögat på kvällen och får ur honom att en tjej i klassen rivit honom i ögat! Samtal till 1177 och sedan snabb färd till akuten för antibiotikasalva… Man tycker ju att de kunde nämna sånt när man hämtar *morr*

  1. Du är gullig vännen! Men… du vet väl hur man känner sig när det nästan skällts på det trilskande barnet och så var det inte trilsk utan verkligen verkligen ont 🙁

   Kram och tack!

 2. Usch då! Förstår det gör ont i ögat på stackarn. Men varför säger inte personalen något när man hämtar barnen i såna lägen!
  Jag minns en gång jag upptäckte vid läggning att mini blödde på benet. Dagen efteråt berättar dom att hon hamnat i bråk med pojke som sparkade henne rätt illa.
  Tala gärna om sånt hallå?!

  Hoppas ögat mår bättre snart på lilltjejen! Kram

  1. Jag förstår faktiskt att förskolepersonalen kan missa att rapportera en olycka eller två 🙂 typiskt i vårt fall bara att det var en grej som behövde vård.

   Personalen på vår förskola har varit väldigt noga med att rapportera om något hänt med barnen när de är mindre (när de inte kan prata själva), men det kanske är svårare att hålla ordning på vad som händer när kidsen är större? Kanske är samma på din minis förskola/fritids?

   Har varit på återbesök med Emmi idag och trots att hon är mycket mer svullen i ögat idag såg skadan helt okej ut tyckte läkaren. Så himla skönt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *