18/1 – fram med handspriten…

17/1 - om en väntad och en oväntad grej i söndags!
19/1 - om en temporär nykomling i familjen.

…Milla har börjat kräkas. Första gången i sin (syrrans) säng. Andra gången i en påse. Sen på lite andra ställen… men nu ska hon inte kräkas mer?

Varför finns det inget som heter ”smittskyddsledighet”? Vi kan ju bara vabba en förälder och det är inte min tur – på gott eller ont. Blir en orolig natt å lång dag imorron.

Fifan. HATAR verkligen magsjuka över allt ofarligt på jorden. Uääh!!

17/1 - om en väntad och en oväntad grej i söndags!
19/1 - om en temporär nykomling i familjen.
21 comments Lägg till din
 1. 🙁 Fy och usch och bläääääää *hatar också magsjuka och blir inbillingssjuk så fort nån säger att ”det går nu”*

  1. Jag är likadan. Det kändes helt skumt att åka till jobbet, men det fanns liksom inget alternativ den här gången. Annars brukar jag försöka ta ut semesterdagar etc för att verkligen inte sprida magsjukan ”i onödan”. Å andra sidan… jag har förstått att det tyvärr är unikum att göra sådär…

   Förhoppningsvis blir det ingen familjegrej av det här, Millan har inte kräkits sen i förmiddags och hon åt riktigt bra av kvällsmaten. Håller verkligen tummar för att det inte ska bli nåt mer!!

 2. …men den glada Millan i Varbergsposten idag var den sötaste av alla söta barn…tycker jag!
  Bilden var förstås tagen innan kräksjukan satte in men make till glad och söt unge blir svårt att finna…skulle vara i det egna hushållet då?!
  (Ursäkta alla bloggläsare för att jag är så opartisk, men era barns mor/farföräldrar är säkert lika orättvisa ;), hoppas jag!)

  1. Va gullig du är mamma!! Ja, hon är ju den sötaste lilla Millan vi vet förstås, och partiskheten är inte bara okej utan också väldigt väldigt tacksamt emottagen ♥

   Som jag skrev till Marina här ovanför så verkar hon må okej nu den lilla nosen. Håll gärna tummar för att vi andra slipper! – och om du vill komma förbi och hälsa på imorron blir det tveklöst ett uppskattat besök för flickorna (Tias är den som vabbar och han dricker säkert kaffe med nån vuxen!). Ring å kolla med dem så de är hemma innan bara 🙂

 3. Jamen usch, hatar också magsjuka!

  Och håller med dig beträffande smittskyddsledighet. Många tar ett steg bak när jag berättar att mina barn är magsjuka. Och jag kan ju faktiskt vara smittbärare på jobbet. Men vad ska jag göra – min man och jag FÅR INTE vabba samtidigt hur mycket vi än skulle önska har jag lust att skrika….typ! Så det är ett riktigt dilemma det där. 🙁

  Vi turvisas också alltid om att stanna hemma för den enes arbetsplats ska inte bli mer lidande än den andres.

  Kram!

  1. En ”bra” sak iaf verkar ju vara att vi kanske slipper lindrigt undan? Å jag hoppas jag inte jinxar nu… 🙁

   Enda möjligheten att få vara hemma båda två är väl att en tar ut semester? Eller är sjuk? För om den som vårdar barnet är sjuk får den andra föräldern vabba. Men tjena, det är en situation jag helst är utan… Förra året hade vi ju lite tur och fick kräksjukan i omgångar. Milla och Mattias samtidigt och EmmaLi och jag. Eller om det var tvärtom, minns inte riktigt 🙂

   Fast nu när jag funderar på det: om två (eller fler) barn hemma är magsjuka tror jag det går att få dispens för att få vara hemma båda. Iaf hoppas jag att det skulle gå. Att ensam ta hand om två kräkande barn är – beroende på barnens åldrar – ingen kakbit direkt…

   Krams och hoppas du slipper eländet!!

 4. Håller med, fifan!
  Vi har, peppar peppar, aldrig åkt på kräkis men jag som kräks av ljudet från andras skulle få problem..

  Vet du kära vän, vi är nog väldigt lika i vårt tankesätt 🙂

  Stor kram!

  1. Innan jag fick barn hade jag nog aldrig varit kräksjuk på riktigt tror jag. Nu, flera kräksjuksomgångar senare, känner jag att kräksjuka tveklöst är ett av de allra jävligaste ofarligheter som finns. Jag gissar det är individuellt, men jag blir så brutalt sjuk att alla mina samlade historiska bakfyllor ändå inte når upp till en enda omgång magsjuka i familjen.

   Turligt har vi ännu lyckats dela på omgångarna, utom en gång när EmmaLi var lite drygt ett år: då var M och jag sjuka samtidigt och lilla Maali skuttade runt och mådde jättebra och var lekfull och underbar. Då tvingades vi kalla in min modiga mamma som barnvakt. Det gick inge vidare på så vis att hon blev sjuk efteråt – fast Maali slapp det just den gången 🙂

   Jadu. Det är ju nästan lite läskigt många gånger vi haft samma idé nu! För att inte tala om allt vi tycker likt! Vattenfärgerna blev en succé förresten! Fast… det blev nog lite mycket vatten första gångerna för pappret höll liksom på att flyta bort 😀 gissar det gick fem omgångar färg på en enda där!

   Krams!

  1. Ett halvt dygns kräk, på en person, är vad vi lyckats hålla det till än så länge. Hoppas för fulla muggar att det inte blir mer!!

 5. Åh, fy tusan!!! Ogilla, ogilla, ogilla. Men skönt att hon är bättre och hoppas verkligen inte att det var vinterkräkan utan att ni andra klarar er! Vi körde den i två omgångar förra vintern, eller inte jag för jag klarar mig alltid – på gott och ont. Skönt att slippa bli dålig men mindre kul att vara den som får ta reda på allt… I år hoppas vi gärna över, men vem sjutton gör inte det!

  På vårt dagis går nu vattkoppor, det blir spännande att se! Skulle vara skönt om hon fick det nu på sätt och vis. Men A har inte haft det och jag vill ju inte att han ska bli supersjuk, vilket ju vuxna män kan bli!

  Hoppas, hoppas, hoppas att ni håller er friska nu!!!

  Bamsekram 🙂

  1. A kan vaccinera sig! (man har tid till vaccination från då man blir smittad) Det gjorde jag när det gick första gången på Ms förskola. Min bror gjorde det inte och klarade sig igenom två barns sjuka. Om han var utsatt för smitta som barn finns chansen att han trots allt är immun, sen är frågan om man vågar chansa.

   Vi vaccinerade M också (delvis för att hans pappa har fula ärr och delvis för att vi inte ser nyttan av sjuka som kan ha rätt otrevliga biverkningar och som man kan slippa)

   1. Lyllos dig som klarar dig, jag förstår att du ogillar din roll som husa, men… ärligt, jag hade hellre torkat och torkat och torkat (och tvättat tvättat) om och om igen om jag bara vetat att jag sluppit spy själv!!

    Det är superbra det där med vaccin tycker jag! Rätt skött kan vi utrota sjukdomar världen över.

    Så, bra tips där Melkermamma! Wihoo!

    ps. vuxna män kan bli jättesjuka av en enkel förkylning har jag förstått 😉

   2. Tack för era tips 🙂 Vet också att det går att vaccinera men i vårt landsting jobbar man inte så – TYVÄRR!!! Ringde VC om det förra vintern när jag trodde att Alice hade vattkoppor och fick svar att de inte vaccinerade. Utbota dumt men kan inte göra så mycket…

    1. Nej, nej, inte landstinget! Man ringer vaccinationsmottagning! Dvs samma ställe som man tar sprutor till resor i konstiga länder på! Då fixas det i ett nafs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *