19/1 – om en temporär nykomling i familjen.

18/1 - fram med handspriten...
20/1 - om en oerhört sorglig nyhet.

En liten Apple TV fick följa med mig hem från jobbet idag, men efter att jag förstått att det inte går att se exempelvis svt play på annat vis än via mobilen bestämdes kvickt att den skulle få flytta tillbaka till sin hylla i shopen igen. Saken hade ju varit frid och fröjd om allt material varit tillgängligt för mobilen i svtplay-appen eller på svtplay.se, men så väl är det alltså inte (jag försökte få fram den halvokej tv-serien Homeland men en tråkig text ”videon du har valt kan av tekniska skäl tyvärr inte visas i den typ av dator du just nu använder” satte käppar i det hjulet). Via svtplay-appen funkar streamingen finaste fisken, men så länge allt inte finns att få tag på via den (eller ens alltså via webben) så blir det pass på den här produkten. Surt, sa räven. Surt! gnäller hedbertarna.

Två plus måste lilla ATV:n få iaf. Det första för användargränssnittet – Apple kan liksom 😉 – och det andra för hur jäkla snygg prylen är! Det är som alltid en fröjd att få fingra på en produkt från Jobs livsverk, minimalism och sköna material i sällsamt lyckosam harmoni!

Ett minus får Apples evinnerliga envishet att inte låta kunden själv få avgöra hur deras produkter ska användas. Jag har aldrig tidigare upplevt det som nån begränsning att inte själv få bestämma, men den här gången fick t o m jag nog. Å nån rättvis recension av ljud- och bildkvalitén på det streamade materialet får kan jag ju faktiskt inte ge… men det ska enligt åsikter från andra faktiskt vara helt okej! Vad nu det betyder ;p

Apropå ingenting förresten så sover flickorna i sina egna sängar för första gången sen de bytte i söndags. I varandras rum har de sovit tills de blivit väckta men imor’n, när familjen ledig utgår jag från att båda girlsen är alerta och ur sängarna före sju! 😉

18/1 - fram med handspriten...
20/1 - om en oerhört sorglig nyhet.
10 comments Lägg till din
  1. Ja. Det går ju att lösa sånt där, men… jag är inte så mycket för att jailbreaka. Då kan jag ju likagärna köpa en annan produkt direkt?

 1. Oj, här vill även Alice vara med och skriva :)…

  Kul med nya prylar med det suuuuger när de inte uppfyller ens förväntningar. Skönt att du kunde ändra dig.

  Det där med egen säng vore ju en dröm… Sen vi flyttade till huset är hela nätter i egen säng blott en mammas dröm. Men en dag kanske vi är där igen… Just nu prioriterar jag att inte väckas nattetid, sover uselt som det är med en liten som studsar på urinblåsan, och snart får jag mina bebisnätter igen :/ Men, inget gott som inte för något ont med sig 😉

  Ha en skön fredag med la familia och hoppas ni får en frisk och kry helg!

  1. Ja absolut tur! Det är en jäkla schysst pryl, men det var skönt att få försiktigt testa så jag iaf vet att den inte är nåt för oss.

   Fy så jobbigt att inte få sova!! Det är en mara att kroppen inte få vara ordentligt utvilad en endaste gång. Tycker så otroligt synd om dig (er)!! Men, kanske får ni en nattsovarbäbi och Alice kommer på att det är smart att sova själv och hela natten och vips blir bäbitiden en kakbit! Om inte annat; om du ammar kommer du ju vara så fullproppad av hormoner att sömnbristen liksom klaras i ett nafs. Värre är det ju nu då 🙁

   Vi har haft ”tur” med båda våra barn för de sover tryggt och gott och i (typ) egna sängar nästan från scratch. Eller, det kanske de egentligen inte har men man glömmer ju sånt där å fokuserar på det positiva 🙂

   Vet du, jag mår illa visset idag och magen tjuter och beter sig. Än så länge är allt ”i ordning” men jag bara väntar på att det ska braka loss. Tar till mig din omtänksamma önskan och försöker tänka friskfriskfrisk!

   Krams!

 2. Ja det är trist att man är så låst i Apples värld. Och extra trist när det är en tv. Då måste ju allt fungera liksom.

  Men fina är grejerna. Rejäla och inte ett dugg plastiga som många andra. 🙂

  Min iPad är jag himla nöjd med iaf. Är ju som en stoooor ajfån, haha. Men batteritiden sägs ju vara 10timmar men det stämmer inte för batteriet tar aldrig slut!! Kanske dom menar den tid man använder den och inte standby har jag börjat fundera?

  Kram och ha nu en riktigt skön helg med familjen (hoppas nu lilltjejen tillfrisknat).

  1. Det är för- och nackdelen med Apple, i de flesta fall kan jag leva med att bli styrd men i det här fallet funkade det inte. Hade jag haft en hel hög pengar över hade det apselut fått flytta hem en iPad till oss. Det är ju en fantastisk men tyvärr helt onödig lyxpryl för såna som oss… men oj vad jag vill ha! Kul att läsa den har så bra batteritid också, ska spara det i minnesbanken 🙂

   Lillan har kryat sig och med lite tur klarar vi oss från att drabbas hela bunten.

   Önskar en härlig helg tillbaka!


   ps. förtydligar eftersom det såklart inte är allmänt känt att en Apple-TV är en vansinnigt snygg liten mediaspelare, ingen tv-apparat 🙂

   1. Hmm….trodde det var en liten tv-apparat. Där ser man va lite man vet. Ska genast kolla upp vad det är för en mediaspelare. 🙂

    Ja, klart iPad är en onödig lyxpryl här oxå. Har lääänge funderat vad man ska med en sån till….. Nu är jag dock fast. Sitter mest vid den för den är lättillgänglig och lätt att ta med sig. Fast ibland måste man dock sitta vid datorn. Men tittar nästan alla program i svt och tv 4 i den då jag sällan ser programmen i tv:n då de sänds.

    Ha så bra! 🙂

    1. Lite lyx är nödvändigt i livet!

     Ibland är det lätt att ta för givet att alla andra vet samma sak som jag, det var därför jag om på att jag nog borde tydliggöra 🙂

     Krams!

 3. Ett stalltips: köp hem en liten Boxee Box istället, SVT-play är ingen match för den=)Där kan man se massa play-kanaler, asabra! Vi behöver aldrig passa tv-tider längre=)Lite dyrare men vad gör väl det när den uppfyller de kraven man har?

  Massa Krams!

  1. Haha! Har du läst Jossans och min sms-konversation? ;D jag har ju valt mellan ATVn och Boxee Boxen – gissar att ATVn inte är för såna som oss som inte har film eller tv-serier på datorn utan kör traditionella sättet att se på film och tv ;p Boxee Boxen är (som jag anade men ville vara säker på) nog mer vår melodi.

   Tack för tipset darling! Jag håller helt med, hellre lite mer pengar för nåt som används än lite mindre för nåt som blir stående. Lite surt är ju att jag stod och fingrade på en Boxee Box när de var sådär brutalt prissänkta precis efter jul… å andra sidan; allra billigast är ju den som inte köps alls!

   Massa krams tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *