21/1 – om äntligen lite snö.

20/1 - om en oerhört sorglig nyhet.
22/1 - om Juholts avgång.

Så kom det så äntligen lite vitt! Inte mycket, men med stora vackra flingor som fick barnen att storögt studera det efterlängtade genom fönstret. Det större av våra små barn blev förresten alldeles till sig i brallan: ”Mamma! Mamma! Då kanske tomten kommer nu!?!”
Ikväll har det säkert regnat bort, men tills dess kan vi lyckligt sjunga heeej mitt vinterlaand!

20/1 - om en oerhört sorglig nyhet.
22/1 - om Juholts avgång.
18 comments Lägg till din
 1. Vad är det med snö och tomten? Melker sa att det inte var jul för att det inte var snö! Fast det är klart våra barn har ju bortsett från denna gång alltid haft snö på julen

 2. Oj oj, de kanske ska få komma upp till Dalarna på träningsläger di små 🙂 Dessutom ser vi ju till tomten från vårt hus (ca 5 km från Tomteland, Gesunda) 🙂

  Och vad skådar mitt öga. En Sebra-säng??? Nu är jag alldeles på tok för avis, tur att Alice vuxit i en vanlig 90-säng… Stort ha-begär till den nya bebisen dock 🙂

  Hoppas ni har en fin helg, kram!

  1. Haha! Ja vi kommer gärna! Fast nu den här säsongen har det inte varit så jättemycket snö hos er heller väl? En av mina bästa vänners man är från Falun och när de var och hälsade på hans familj i mellandagarna var där barmark om jag förstod det rätt?

   Jajemen, en Sebra it is 🙂 hade precis lyckats övertyga Mattias om att det var en sån som skulle bo hos oss när det dyker upp en på Blocket, bara sju mil härifrån. Jag ringde på den klockan halv elva på kvällen, tvingade maken att ta ut semester dan efter så vi kunde åka ner å hämta den och var inte lugn förrän den stod på släpvagnen bakom bilen! Jag var såklart inte först på att ringa, men jag var tydligen den första som inte prutade. Det var liksom ingen prutmån på den, priset var så jäkla bra, och jag tycker klantarslarna som försökte sig på att snika priset får skylla sig själva ;p tydligen hade en av tjejerna när hon fick veta att sängen var på väg att bli såld försökt köra en fuling; hon ringde upp säljaren och erbjöd sig betala mer än annonsens pris. Säljaren var en hederskvinna och sa som det var, typ ”du får skylla dig själv”, och att jag var på väg ner att hämta sängen precis i samma stund. Det finns ju så många oetiska säljare på Blocket så jag är sååå glad att hon var en sån hederlig person!

   Önskar detsamma till er!
   Krams!

   ps. klart liten ska ha en Juno eller Sebra!

   1. Nej, snön dröjde med sitt antågande men strax efter nyår (när man vill ha VÅÅÅÅR) kom det en rejäl damp och nu har vi några decimeter iaf. Iofs bra tills sportloven och visst är vintern roligare med snö. De lediga dagarna runt jul kunde vi inte annat än att enbart åka skridskor i brist på vitt på backen. Lider med er i södra Sverige som får dras med halka och slask :/.

    Sängen får jag nog tyvärr drömma om… Det är inte direkt så att vi saknar bebissängar heller, ha ha. Finns minst en vagga och ett par tre spjälsängar inom familjen så behovet är svårmotiverat – mer än estetik! Och min ytterst praktiske make köper inte det argumentet är jag rädd…

    Ha en fin dag!

    1. Men ”bara skridskor” låter okej som vinteraktivitet ändå tycker jag 🙂

     Turligt är vi ganska shoppingrestriktiva i vår familj så jag har liksom lite ”förhandlingsposition” när det är nåt jag (eller mannen) verkligen vill ha. Men det är fint att ha nåt att drömma om också tycker jag! Tänk att vara i den positionen att kunna skaffa sig allt man vill ha? Det är nog inte så kul som det först kan låta…?

 3. Så fin bild på dom. 🙂

  Ja det är en stor händelse när det kommer snö. Hoppas ni får behålla den också. Det är ju så kul med alla vinterleksaker man kan ha där ute. 🙂

  Kram!

  1. Lite risk för behållning tyvärr. Idag är det plusgrader och sol, men lite stråk av vitt ligger det iaf kvar på marken!

   Snön kom väl ganska sent till er också den här säsongen?

   Krams!

   1. Ja herregud snön kom inte förrän ett par dagar innan advent. Hur sent som helst här uppe hos oss. Och mörkt blev det också när vi är så vana vid snön.

    Kram!

    1. Då kan du tänka hur mörkt det är hos oss hela vintern här ;P fast solen går upp lite tidigare och ner lite senare än när det är som värst hos er iofs 🙂

     ps. det här var kommentar nr 17′ här i nosarna förresten, ”grattis!” eller vad man nu säger!

 4. IdaG har vi också snö, ett litet täcke som torde vara tillräckligt för àtt A ska kunna få åka pulka. Snacka om svältfödd på uteaktiviteter i år, så det känns uppfriskande även för mig!

  Sv: Tro mig, kläder behövs ändå! Minsta lilla verkar vara en kräkis som dessutom inte en enda blöja verkar sitta bra på. Många ombyten blir det! Och du, jag hade ju ställt in mig på ett februaribarn… 😉

  Kramar i massor!

  1. Glädjen i barnens ögon över en pulkatur: den är värd att sitta inne i regnet för några dar 🙂

   SÅ!! Nu är påsen packad! Om det är nåt specifikt du har kommit på som eftersökes så har du iaf några dar på dig för jag kommer inte kunna skicka iväg den förrän senare i veckan…

   Krams!!

  1. Å ’omten! härmade Milla med ett lyckligt tjut 🙂

   Va gullig du är Jullsan! Nä det förstås, helt lätt att hålla ordning är det ju inte!

  1. Här är det typ borta igen, fast eftersom temperaturen håller sig under nollsträcket så finns det liiiite vitt kvar på olika ställen. Men mest är det barmark. Eller ismark!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *