24/1 – om isigt väglag.

23/1 - om en Milla-"onepiece".
Dagsens tips: gratis är bra!

Det är äntligen vinter på västkusten! Nu gäller det att planera sin körning och släppa på gasen i tid så att du för alltsmörismåland inte måste panikbromsa. Typ, tejk itt iisi (ja jag bor nära Göteborg)! Personligen föredrar jag att låta bilen stå i sånt här väglag: inte för att jag misstror mina egna chaufförfärdigheter utan för att jag inte litar på mina medtrafikanter… så, apostlahästar och buss* är det som gäller. Om man inte som maken har dubbdäck på cykeln!Hmm, vem tror ni står reggad som ägare på den här? Damien kanske?

Nå! Kör försiktigt i halkan!


* jaaa, jag vet… inte alltid säkrast i världen, men risk för kollektiv krock känns mindre än personbilsdito…!

23/1 - om en Milla-"onepiece".
Dagsens tips: gratis är bra!
6 comments Lägg till din
 1. Verkligen klokt att ta buss och apostlahästar! Halka är inget att leka med ju.

  Själv har vi allt annat än halt. Biltermometern visade på -22 när jag var till soptippen idag. Kan ju säga att det inte var skönt där….

  1. Det är fascinerande hur mycket det sliras i varenda vägkorsning… jag är inte imponerad, om jag säger så 🙁

   Hujedamej med så låga temperaturer. Tänk om det kommer en vindpust, då fryser ni ju typ ihjäl!?

 2. Just sådana halkiga dagar är det ingen som ifrågasätter att jag inte har körkort. 😉

  Se till att köra försiktigt och tänk på att du må vara en bra förare, det innebär inte att alla andra är det.
  Kram

  1. Jag försöker såklart att inte överskatta min egen förmåga, men på samma vis kanske jag underskattar mina medtrafikanters… för säkerhets skull liksom…! 😉

   Ska apselut köra försiktigt! Idag var jag ”tvungen” att ta oss till och från gemensamma tvåårskalaset för mammagruppsbarnen och naturligtvis hade ena bakdörrens centrallås fryst. Kul att båda barnstolarna är i baksätet då… tur iaf att den ena sitter i mitten!

   Krams!

 3. Helt rätt att ha respekt för väglaget. Det hade inte en av de nyinflyttade grannarna häromdagen.. Inga personskador men bökigt att få upp knyckliga bilar ur diket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *