26/1 – om det där med olika stora pojkar och flickor.

26/1 - om tvåårskontroll.
27/1 - om ett tandläkarbesök.

Så var jag där igen… å funderar om klädstorlekar till pojkar och till flickor 🙂

EmmaLi behöver nya jeans och vi styr kosan till en barnklädesbutik. Där grabbas och betalas två par jeans från name it – i samma storlek. Alltså, samma storlek på lappen i linningen vill säga…

20120126-173044.jpg
strl 110, i två varianter

Säljaren förklarar oförsvarbart snorkigt att det 1) ”inte kan vara nåt problem att det skiljer i storlekarna eftersom kläderna säljer”, 2) ”inte är så att klädstorlekarna har med längd att göra” samt 3) att det är två helt olika byxmodeller. Argument 1 råkade jag bemöta nästan lika snorkigt som det framställdes, jag utgår nämligen från att folk köper kläder som jag; om de sitter bra köps de, oavsett storlek – men knappast tvärtom? Hennes andra argument fick mig stum. Där fick jag som trodde strl 110 skulle passa på ett sisådär 110 cm långt barn? Frågan är vad siffrorna betyder då? IQ? Det sista argumentet köper jag, om det vore så att det bara är skillnad på bredden. Men att ett par baggybrallor har längre grenlängd än ett par tajta, det har jag ruggigt svårt att förstå!?

Helt ärligt förstår jag inte varför hon gick igång så väldans på min faktiskt ärligt ställda fråga: ”dom här måste vara felmärkta?”. Konstigare saker har ju hänt än att ett plagg råkat få fel etikett menar jag?

På bilden ser de två brallorna inte fullt så storleksolika ut som de faktiskt var i verkligheten ser jag. Hade de varit fotade på EmmaLi istället för liggandes på ett bord hade det garanterat synts bättre – men fullt så seriöst tar jag inte saken!

Det blev till slut iaf ett par baggyjeans i strl 104 när Emmi själv fick välja. Tro jag det, min normalbyggda ca 105 cm långa tjej fick knappt plats i tjejmodellen och drunknade i killmodellen. Båda två i strl 110. Fast siffran i klädstorleken har ju inget med siffran i barnets längd att göra, det vet jag ju nu 🙂

26/1 - om tvåårskontroll.
27/1 - om ett tandläkarbesök.
6 comments Lägg till din
 1. Hur tänkte du egentligen när du utgick från att du skulle få ett logiskt svar angående skillnaderna i storlek? 😉 Men jag har också alltid trott att just barnmodeller är märkta efter längden på barnet. Och konstigt nog har just 116, 128, 134, 146, 152, 164 etc passat grabben när han varit just så lång. Wow, vilket flyt vi måste ha haft då! *haha*

  1. Haha! Men näää….! Jag trodde faktiskt att de var felmärkta, ärligt, och blev helt ställd när hon satte igång att argumentera surt. Hade det varit butiksinnehavaren kan jag förstå att hon gärna försvarat sin leverantör, men i det här fallet förstod jag snabbt att det nog bara handlade om att tjafsa.

   Det måste ha varit en oerhörd slump att storlekarna passat så bra på din son förresten. Iaf enligt säljaren jag pratade med 😀

 2. På min ”späda” grabb passar tjejjeans ofta i rätt storlek för längden men pojkjeans får jag gå ner en storlek på.

  Kommer du inte ihåg när jag på en kedja uttryckte glädje till kassörskan över att alla jeans hängde på ett och samma ställe så att man slapp leta på två ställen efter modeller som passade och möttes av total oförstående inför berömmet?

  1. Jag tycker det verkar som att många butiksanställda antingen tar åt sig personligen (vilket är märkligt om det inte är så att de är mönsterkonstruktörer in cognito?!) eller helt enkelt inte vill förstå att det faktiskt kan finnas problem med produkterna de säljer. Det behöver inte bara gälla kläder, det är likadant i många andra branscher tycker jag.

   Ja M är ju mer ”flickig” i kroppen och min Emmi mer ”pojkig”, om vi ska benämna dem så. De är väl ungefär lika långa iaf? I vilket fall gissar jag att blingjeansen passat skitbra på M! Men… jag blir så trött på att det ska vara så jäkla svårt att hitta ett par snygga ”vanliga” och neutrala barnjeans. Har fått köpa ett par smala Molo-jeans av Marina som vi gillar jättemycket (så mycket att de nötts sönder på knäna 😉 men de är nästan de enda stuprörsbrallor jag hittat – fast då har jag inte dammsugat marknaden iofs, och jag gissar det finns mycket att plocka i de dyra märkesbutikerna.. men där har jag inte riktigt råd att handla – tyvärr!

 3. ja du, vad ska man säga… kan jag gissa att butiken i fråga heter nåt som börjar på M? Det är ju liksom inte som att det numera är ett okänt faktum att tillverkarna tycker att en tjej som är 110 cm lång är mindre och smalare än en kille som är 110 cm lång. Varför inte bara konstatera att så är det och jo, det är ju lite galet, fattar inte att man ens försöker försvara det *funderar*

  1. Hahaha! Nja det var la inte så svårgissat va? ;D

   Tänker precis som du. Hon kunde bara ha sagt ”nä den är förmodligen inte felmärkt, det är så här kläderna är” villket är vad hon sa egentligen, fast hon la in en massa yada yada mellan kommatecknet och ”det är”…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *