31/1 – om att vilja bestämma själv.

Dagsens tips: loftsäng.
1/2 - om EmmaLis namn.

’ag ’été’ Mimmi, konstaterar yngsta dottern bestämt. Att vi i flera veckor, ömsom förtvivlat ömsom fulla i skratt, försökt få henne gå med på att hon heter Milla är helt kört.

Så vad gör vi nu? Går Skattemyndigheten med på att en liten kiddi har fyra förnamn tro?

Att pappa heter ”Tiasch”, mamma heter ”Rjika” och syrran heter ”Emmi” (eller ibland ”EmEmmi”) vet och accepterar hon. T o m katten får heta det vi andra kallar henne. Men Mimmi, ’ete’ ’ak! säger hon igen och nickar, liksom för att betona att hon väl såklart vet.

Galet! Ska en tvååring få döpa om sig själv? Nja. Hon blir nog lätt att hantera i tonåren den här lilla underbara lilla mänskan ♥ 😀

Dagsens tips: loftsäng.
1/2 - om EmmaLis namn.
8 comments Lägg till din
 1. Den perioden har vi också haft. Jisses så arg hon blev när vi ropade hennes namn och svarade snabbt att ”Jag hetej saktiskt Maja”.
  Ehm jaha… det var då inget namn jag valde iaf.. 😉 Men de är bra söta när de inbillar sig!

  1. Puh, det går över då menar du? 🙂

   Millan har faktiskt alltid kallat sig för Mimmi – kanske för att en av hennes första kompisar kallade henne så och vi av ”klantighet” under en kort period hakade på, eller så är det bara för att det för en liten människa är lättare att säga M än L? – men det är inte förrän nu det sista hon så bestämt börjat rätta oss!

   1. Säkert just för att ni faktiskt kallat henne det (om än en kort period). Maja kom från veckan då hon var hos mormor på semester och kallades för Bus-Maja.
    Det höll väl i sig några månader (ja, tyvärr) och sen 2 år och 3 månader kom hon plötsligt på vad hon själv hette och är väldigt artig när hon går fram till äldre damer i affären och frågar vad de heter och senare svarar glatt med sitt eget namn när de ställer frågan tillbaka.

    Men oavsett är det ju sött när de har smeknamn på sig själva. Synd bara att namnet Maja sedan högstadiet har stått långt upp på min icke-önskvärda-namnlista.. 😉

    1. Oooh, sorry! Missat att svara!

     Turligt är Mimmi helt okej tycker jag 🙂 fast igår sa hon faktiskt för första gången ’ag ’ete’ Mijja!! Både Tias&jag och Emmi jublade!

 2. Själv döpte jag mig till Ninni när jag var liten…. så ja…. 😉 barn gör som de själva vill 😉 Hedvig å andra sidan har många olika namn när man lyssnar på små barn – varpå hon svarar ”NEJ jag heter HEDVIG!”

  1. Haha! Så jäkla gulligt det är när de är sådär bestämda! Kan apselut se hur lilla mini-Karin rättar kidsen omkring sig! Och kanske vuxna? Hon har ju ett så ovanligt fint namn!

 3. De små vet vad de vill! Haden arbeskollega en gång som har e dotte som kallade sig nått helt annat än vad hon hette vilket rsulterade i att hela familjen började kalla henne det ”nya” namnet. Det slutade med ett besök hos skattemyndigheten, så nu heter hon det nya namnet 🙂

  1. Men mjau!!? Allvarligt?! Så himla gulligt! Å tja… skulle det blir så så… då var det väl tur att hon inte valt nåt illa namn till sig då, vår lilla nos! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *