Dagsens tips: gratis är bra!

24/1 - om isigt väglag.
25/1 - om att gå i taket.

Nu är är familjens mobilbestånd uppdaterat och fruktskålen växer hos hedbertarna. Det finns flera fördelar med detta. Dels kan vi synka kalendrar, kontakter och annat praktiskt iisi äs kän bi, och dels messar vi fritt genom iMessage och ringer gratis genom FaceTime. Det sistnämnda funkar iofs bara genom wifi, men sms och mms skickar vi kostenlos überall!

På förekommen snål anledning tipsar jag förresten alla mina iPhoneanvändande vänner att uppdatera till iOS 5 – jag har faktiskt fortfarande kontakter som är ”gröna” i meddelandefältet! För jupp, det är så du vet om du skickar fritt eller ej:

I ”Inställningar” kan du välja om meddelandet ska gå iväg som vanligt sms/mms om iMessage inte är tillgängligt.

Det finns såklart också en uppsjö appar att dra hem för gratis samtal och messande: exempelvis WhatsApp, HeyTell och Viber. WhatsApp tycker jag funkar asabra och ser i användargränssnittet ut som Apples egen Meddelande-app. Viber har jag inte fått att funka något vidare (men har inte försökt särskilt ihärdigt). HeyTell har jag heller ingen erfarenhet av men den ska funka fina fisken säger de jag känner som använder den!

24/1 - om isigt väglag.
25/1 - om att gå i taket.
7 comments Lägg till din
 1. Ja iOS 5 är himla bra!! Och så mkt fördelar msn drar av att alla har iPhone. Min äldsta har iPod touch som han använder till att spela, ringa FaceTime, surfa OCH skicka iMessage till mig! Tycker jag är kalasbra för det är ju samtidigt träning att stava också. Detta till en bråkdel sv vad en iPhone kostar (eftersom det är till ett barn).

  Men detta är väl samma missförstånd som med Apple-tv. Folk tror att den bara fungerat till att spela upp musik! Men du som jobbar i branschen vet vad det är frågan om.

  Kram! 🙂

  1. Va smart att ge sonen en sån! Jag hade faktiskt en handfull kunder som köpte iPod Touch till sina barn i julklapp. De kände allihop att de behövde försvara sina köp men jag lugnade dom med att jag personligen tycker det är mycket klokare att köpa EN riktigt bra julklapp än fem halvbra!

   Men du, vill du hjälpa mig reda ut en sak: det finns väl ingen inbyggd mikrofon i iPoden? Nackdelen med min arbetsplats är ju att vi själva och på eget initiativ måste skaffa oss produktkännedom om prylarna vi säljer. Alla produkter ligger nerpackade i sina kartonger och vi har ingen möjlighet (tillåtelse) att dema dem för kund – fast ibland är vi anarkister och gör det ändå, om kunden är riktigt trevlig och det är såpass lugnt i shopen att vi har tid att ”busa” 🙂

   Krams!

   1. Men jisses så stavfel det blev för mig. Får skylla på att jag låg i sängen och kommenterade i mobilen. Menar ju såklart inte msn utan man. Haha så det kan bli. 😉

    Och apropå iPod till sonen: Klart det känns att man måste argumentera varför (kan känna igen mig i dina kunder). Vi har visserligen inte köpt det själva men min mor och far bad om julklappstips och då sa jag iPoden direkt. Den behandlas väl och blir inte liggande på golvet eller nåt annat olämpligt ställe. Så du har helt rätt i ditt resonemang – han gillar den dessutom mkt bättre än fem halvbra typ. 🙂

    Jomen självklart jag kan hjälpa: Någon slags inbyggd mikrofon borde det finnas eftersom det fungerar att ringa facetime. Har ringt med just facetime till sonen ikväll (ville kolla upp det för säkerhets skull fast vi redan testade det just efter köpet) och vi kunde prata med varann.

    Däremot har jag inte sett appen som heter ”röstmemo” eller nåt sånt som finns förinstallerad i iPhone. Kanske borde kolla i appstore? Du kanske har nåt tips var man kan i såna fall kan hitta det?

    Eller så är det helt enkelt så att man kan prata facetime men inte spela in röstmemo?

    1. Haha! Jag funderade faktiskt en del på det där med msn:et men var för stressad för att orka försöka reda ut vad det kunde betyda 🙂

     TACK för infon! Jag trodde nämligen det var så att du var tvungen att använda ett headset, men då måste det vara så att nya modellerna har inbyggd mikrofon iaf. Ang appar så har jag faktiskt inga tips. Om det inte finns på AppStore går det ju inte att få in i poden – om ni inte jailbreakar den.

     Jag pepper vidare när det gäller hellre en rejäl än flera halvbra julklappar/presenter till folk; oavsett om det är barn eller vuxna! Så kul att sonen är ”ordentlig” också. Jag är säker på att du har stor del i det såklart!

     Krams!

     1. Har kollat Appstore och någon ”röstmemo” hittar jag inte så då är det antagligen något som bara finns inbyggt i iPhone. Och jailbreakat har vi inte gjort men vet att det finns många som gör det. Tyvärr! Jag kan inte påstå att jag störs av att den är så låst men jag kan däremot känna lite irritation för att dom gör på det viset.

      Precis – headset för att prata Facetime i iPaden behöver man inte. Är säkert nytt nu i iPad 2 då?

      Ha en trevlig helg nu med familjen! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *