Dagsens tips: loftsäng.

30/1 - om matematik.
31/1 - om att vilja bestämma själv.

Lillasysters fina Stokke-säng ska få flytta upp på vinden och istället ska hon få ärva storasysters Sebra – vilket betyder att vi snart står en säng kort. Om Emmi själv får välja blir det en ”säng med stege”, så en sån får det bli.


Började här… ————————————–

…landade här!


Vi hade väl så gott som bestämt oss för Ikeas Kura när jag av nån anledning fick för mig att börja reka marknaden… hujedamej. Men, efter att ha svävat iväg bland molnen landade vi iallafall till slut på Mio. Verkar det som?

En del av det jag passerade på vägen mellan Kura och Snow var:det går att göra så himla mycket fint!


men… vi ohändiga kan köpa fina saker också ;p

De här platsbyggda sängarna är gifvetvis inte riktigt vad vi är på jakt efter till vår fyraåring just nu, och rutschkanevarianterna har vi för litet hus för, men… tja… inspiration kan användas till drömmar som inte nödvändigtvis behöver upplevas! Å det går ju att titta och tycka om utan att vilja ha själv också? Typ.


Oavsett om du läser nosar på mobil eller dator: störst och bäst blir fotona som jag skrupellöst lånat från Svenska Sovloft och Möbelmagasinet om du klickar på första bilden och sen bläddrar dig framåt i bildspelet :)  edit 31jan kl 11:35

Jag snokar vidare och hittar:

det går att köpa riddarborgssängar färdiga!

som inte ser riktigt ut som min typ av borg iofs…

men jaaa!!
– istället för trädkoja utomhus ;p

fast… det faller på att man nog måste bygga dom själv? 🙂

30/1 - om matematik.
31/1 - om att vilja bestämma själv.
15 comments Lägg till din
 1. fördelen med kura tycker jag är att den inte är så galet hög, vilket gör att småsyskon som vistas där inte lever livsfarligt 😉 och så går det ju att göra fina riddarborgar av den 😀

  1. Men Snow är ju fyra cm lägre än Kura, och har en mycket säkrare stege. Nackdelen med Kura är att den måste målas. Fördelen med Snow är att den är färdigmålad 🙂

   Några riddarborgar kommer det inte bli här har vi kommit fram till. En lekstuga däremot kanske…? 😀

   1. jamen dåså! den såg högre ut på bilden 😀 Ur bäddningssynpunkt är det också bra om man når som vuxen utan att krypa omkring i sängen 😉 och där verkar ju snow ha en bra bräda att stå på 😀 Och du har rätt, Kura är INTE ett designmästerverk precis – om man inte gör om den till en überläcker borg då 😀

    1. Aha! Jag tänkte det som så självklart att fega jag inte vågar lägga min lilla nos i en ”vanlig” hög våningssäng så jag tänkte inte på att förtydliga höjden!

     Det där med brädan tänkte vi naturligtvis på… vi som är så grymma på att bädda sängar liksom… *harkel*

     Kura passar nästan bäst som riddarsäng tror jag bestämt! Eller iaf som koja av nåt slag? Fast som du kan se har jag hittat färdiga borgar och kojor nu! Ehum. Som av i huvudsak ekonomiska skäl INTE kommer få flytta hem till oss 🙁 men drömma kan man ju som sagt!

     1. Ja det fanns många fina där! Jag hittade också en hel del grymma grejor när jag letade inspiration till vår… men man kan inte göra allt och vår är väldigt poppis bland grannskapets ungar, så poppis att jag nog måste överväga att bädda den med överkast varje dag… SNART ska vi väl också få upp tapeten som ska vara bakom och lampan och det sista ”pillet” så kan vi anse grabbarns somvrum som klart sedan

 2. Annars kommer jag gärna upp o hjälper till med att konvertera den till en borg, jobbar för trevligt sällskap o en o annan bärs.

   1. Ola om du hjälper mig att bygga en sån där trädkojssäng så lovar jag att Mattias å du ska få dricka hur mycket öl ni vill efteråt!

    ps. Marina, kan jag få snika på din rabatt för det här kan bli dyrt tror jag ;D

    1. jag är rädd att mina kuponger bara gäller för max klass 2 så vet inte om det duger för grabbarna? 😀 Annars får du väl trolla fram lite fulöl ;D

     1. Tss.. jag får väl börja samla lite flaskor i källaren och så jag kan hälla över i dom då 😉 för, om jag ska har råd att få ihop till såna där fina sängar blir det nog till att börja snåla! 😀

 3. Tänk så sugen jag blev på en sån säng oxå… antar att det inte gör så mkt om vi norpar den idén 😉

  1. Tvärtom! Så himla kul att kunna inspirera! Visst är den fin? EmmaLi stod och tittade på den en lång stund, först helt stum och sen sa hon det mest ärliga ”WOW!” jag nånsin hört tror jag!

   ps. Du kan väl hinta om att du läst om den på min blogg, be dom ringa upp till butiken här i stan och se till att jag får lite rabatt då bara? 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *