13/2 – om att slå till på en valentinpresent från Adobe?

12/2 - om grodsimssparkar.
Dagsens tips: pimpa mobilen!

Adobe erbjuder sitt kombo Photoshop Elements 10/Premiere Elements 10 till halva priset idag och imorgon. Jag är otroligt lockad!

Snabba råd söks nu: är det nån idé att slå till på de här light-versionerna? Å måste jag läsa tusen sidor manual för att kunna använda? Det jag söker är användarvänlig (läs: ”enkel”) och rolig bildredigering. Är jag på rätt spår då?

12/2 - om grodsimssparkar.
Dagsens tips: pimpa mobilen!
8 comments Lägg till din
 1. Tycker Elements är enkelt och lättförståeligt – för alla som inte är vana vid stora photshop 😉 då blir man lite frustrerad ibland. Själv sugen nu när du skriver det, även om jag i skrivande stund inte har nån dator att installera det på men det ändras väl förhoppningsvis under året…

  Tycker Elements har många genvägar och lätta funktioner.

  1. Jag är brutalt ovan vid all form av fotoredigering som sträcker sig längre än typ beskära eller använda ”förinstallerade” funktioner som hos Picasa, underbara Picnik eller iPhoto. Det känns som att jag vågar slå till på den här då? ”Genvägar” låter som nåt för mig 🙂

   TACK för input!

 2. Ja men varför inte? Photoshop elements är ju rätt enkel att förstå sig på även om alla funktioner från stora photoshop inte finns med. Och till halva priset dessutom! 🙂

  Premiere Elements har jag aldrig testat (men jo, har en äldre skiva liggande). Jag har blivit så lat på detta med redigering sen barnen kom att vi numera kör med en videokamera som spelar in direkt på dvd. Kanske inte det allra bästa men fasen så mycket enklare för oss. Behöver aldrig bekymra oss över att tömma kameran eller spela över från det där ”bandet” till dvd.

  Men förresten hur blir det när du har Mac? Funkar den vanliga Photoshop elements 10 eller måste du köpa en speciell version av programmet?

  1. Jag snabbläste lite igår kväll och hittade att det finns liiite roliga funktioner iaf? Typ, svängd text å så där. Men det kanske faller under ”avancerat användande” iofs 😉 Jag har ju aldrig jobbat med photoshop så jag kommer inte sakna några funktioner liksom. Å andra sidan måste det ju gå att göra mer i det här programmet än i gratisversioner av andra program? Väl?!

   När det gäller filmredigering tror jag inte den kommer användas så mycket, men den kommer ju sas på köpet. Att köpa BARA Elements kostar mer än att köpa duopacket just nu. Å för en sån som mig (som enträget vägrar lära mig hur man snor hem program från nätet) passar det fint att spara några hundringar 🙂

   Det finns förresten en version specifikt för Mac såg jag. Va gullig du är som kommer ihåg sånt!

   Jättetack för råd och tips!

   1. Ja men oh ja…klart det går att göra mer än i gratisprogrammen. 🙂 Lite bök och stök att komma igång men sen går det finfint ska du se. Man kommer på nya grejer hela tiden. 🙂

 3. Vad såg jag om inte att det är paket på väg?! Du är ju bara för go’!
  Jag förstod inget av Elements, så körde på Lightroom istället även om jag helst skulle lära mig riktigt PS. Och att ta fina bilder. Men tålamodet… 😉

  Blev det något?

  1. Hoppas det kommer fram i ett stycke… 🙂 och att det är nåt som passar ♥

   Jaa! Det blidde! Det var meckigt att få till det (strul, alltid strul med nåt) men nu så: Beställningen har gått iväg så nu är det bara att vänta! Det stod 2-3 dagar så det är väl ingen idé att hoppas på nåt innan helgen 🙂

   Krams!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *