28/2 – om urbaniseringens bedrövliga baksida.

27/2 - om vinterregn.
29/2 - om skottdagen (igen, den riktiga 😉 och ett tålamod down the drain.

Allt fler barn i slum och fattigdom när städer växer

En ny rapport från UNICEF visar att barn i städernas slumområden hör till de allra mest utsatta. Dessa barn är berövade sina grundläggande rättigheter när det gäller hälsa, utbildning och utveckling. När städerna växer tvingas fler och fler små och stora barn bo i fattig slum utan sjukvård eller skola – eller ens en barndom. Hundratals miljoner (>100000000) barn lever på detta sätt idag!

Jag stödjer UNICEF och är ”Bloggare för varenda unge”. Genom att publicera detta försöker jag uppmärksamma och bidra till att förändra utsikterna för utsatta barn.

UNICEF arbetar för att förbättra livet för barn, barn som får sina rättigheter kränkta varje dag. De arbetar tillsammans med myndigheter i respektive land för att bland annat stärka hälsovårdssystem, bygga ut skolväsendet och sociala skyddssystem och därigenom förhindra att barn hamnar i tvångsarbete eller på gatan.

Läs gärna mer om slumfattigdomen hos UNICEF.


Och om du har möjlighet: skänk kanske lite pengar, bli världsförälder, handla något i gåvoshopen eller butiken. Det finns många sätt att hjälpa!

27/2 - om vinterregn.
29/2 - om skottdagen (igen, den riktiga 😉 och ett tålamod down the drain.
4 comments Lägg till din
    1. Ja det är fruktansvärt hur bra vi har det. Och ändå har vi inte råd att varken hjälpa flyktingar, se till att få vettigt folk inom äldrevården eller tycka det räcker att höginkomsttagare lägger mer än halva sin lön i skatt.

      Krams!

    1. Det är jättebra tycker jag! Och även om det kan kännas lurigt att skänka pengar till stora organisationer så tycker jag ändå att unicef ligger bra till på vågar-lita-på-listan! Ihop med t ex WWF och Läkare utan gränser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *