5/2 – om en back to förr i bassängen!

5/2 - om kylan.
6/2 - om en snäv ordbok.

Hela familjen drog till Klitterbadet och kanske var det löftet om ”att få simma med djuren” (dvs, leka i miniäventyrslandet) om lektionen gick bra som löste proppen i jag-har-glömt-allt hos lilla simmerskan. Att det är så gott som omöjligt att få Emmi ta sig fram några längre sträckor där hon bottnar är förstås opraktiskt ur undervisningshänseende, men desto mer praktiskt är det ju då att kiddis lektioner hålls i djup bassäng!

En helt ny typ av benspark fick hon fatt på idag förresten. Hon sparkar liksom från knäna. Det är säkert fel, men hon fick bra fart 🙂

5/2 - om kylan.
6/2 - om en snäv ordbok.
6 comments Lägg till din
 1. om du liksom menar att hon ”snärtar” med underbenet är det korrekt 😉 man ska liksom tänka att man har en väldigt kort väldigt tajt kjol när man kickar, så kraften kommer från höften och snärtan i underbenet, foten ger liksom drivet framåt 🙂 När det är ”klart” är det små rörelser men nu när de lär sig spelar det ingen roll om det blir lite överdrivet ett tag.

  1. Jaa precis så var det! Va coolt! Det skvätte som en fontän men jäklans sicken speed hon fick! Hon blev nog lika förvånad som jag och jag hann knappt med… tur en mycket god vän lärt mig crawla 🙂

   Kan man sparka lika effektivt på rygg?

   1. nästa steg är att hon lär sig hålla benen lite lägre i vattnet, då blir det en annan vinkel på foten och ännu mera driv framåt. I princip är det samma rörelse på rygg men oftast är det svårare att ”snärta” på samma sätt uppåt som man gör neråt så där blir rörelsen (säger jag nu då, maybe the experts beg to differ) oftast lite mer från höften.

    1. Det blir ju mer ”svajigt” på rygg iaf 🙂

     Roligast var ju ändå att hon började leka med sin flytkraft! Sån däringa konstsim kanske vore nåt? :p

     1. Vi kan träna lite pilen på rygg nästa gång vi badar så får hon nog upp stabiliteten där också, kroppsmässigt behöver de nog iofs kunna sträcka armarna och få ihop händerna och då ha armarna bakom öronen för att riktigt få till det 🙂 nu har hon nog snart helt knäckt simkoden och då går det nog som hejsan sen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *