Dagsens tips: en ullig matta dammar.

10/2 - om antik genusdebatt.
11/2 - om andra deltävlingen Mello, från Göteborg.

Jag har blivit förälskad i en härlig ullig färgglad apsilut must-have men ouppnåelig matta. Idag hittade jag en, vad jag skulle kalla kopia, på Mio!

Plötsligt känns mattan inom synbart avstånd! Å vi har inga problem att sätta sprätt på dom artontusen vi ”får över” 🙂 Fast så är det ju det där med principer och plagiat… åååh! Blir nog kanske ingen dammande färgklick hitåt iaf…!?

10/2 - om antik genusdebatt.
11/2 - om andra deltävlingen Mello, från Göteborg.
11 comments Lägg till din
 1. Aoch! Vad svårt! Är det en kopia på den mattan ni vill ha, eller är det en matta ni vill ha? Är seren kopia av vad ni vill ha så skippa och leta vidare efter något som passar smak och plånbok, men är det en matta ni gillar så köp den för att ni gillar den OCH den passar plånboken

  1. Men visst är det stökigt?! Den är ju lite för dyr den här för att vara ”bara” kopia, men… JAG vet ju att den är en kopia och eftersom jag har så jäkla svårt för det där att stjäla nån annans idé och tjäna pengar på den så… Njä. Den får nog vara.

   Tack för input!

   1. Känner du kopia så skippa! Då kommer den alltid kännas som ” istället för” och få blir det alltid fel!

    1. Ja visst måste det vara så? För några hundralappar hade jag nog kunnat leva med känslan.. men för fyra tusingar så… njä…

     TACK för öppnade ögon!

 2. Vansinnigt snygg i vilket fall 😉 Jag gillar inte heller ”kopia” men tycker att ”inspirerad av” är okej, sedan är det ju beroende på orginalitet, alla gröna ryor skulle ju kunnas säga vara casthall-kopior 😉 men så tänker vi ju inte 😀

  1. Nja. Riktigt så enklelt som att det är inspiration tror jag inte. Inte om det inte är så att den som designat Mio-mattan suttit under en sten i tjugo år ;( Snoka fram bilder på Hay Pinocchio så förstår du vad jag menar! 🙂

   Men… nu tänker jag… i ett barnrum skulle jag kanske kunna tänka mig leva med ett plagiat? Jag menar, det är ju inte så att vi kör IKEA all in när det gäller just kidsens rum (som i resten av huset typ ;)… Njaa… det tål nog att funderas på!? Gissar att fler kedjor har kopierat den här idén, så det kanske går att få tag på den billigare? Mio får ju en del av våra slantar ändå iom Maalis säng.

 3. Den är häftig. Men inte alls värd de där 18000+ du nämnde. Jag hade inte funderat så mycket på det utan köpt mattan om jag gillat den och därefter varit glad av att se den i mitt rum. Men så är jag ju inte lika moralisk som du, heller. 😛

  1. Det hade jag och jag tror Ullisen också gjort om man hittar något man gillar, problemet uppstår ju när det är en kopia på det man egentligen vill ha. Då spelar det liksom ingen roll hur snyggt, för det är inte det man ville ha utan en billig kopia!

   Oavsett kläder eller möbler eller vad så skippar jag kopior, gärna billigt och bra, men antingen det jag vill ha eller något helt annat.

   1. ~Sol~, den kostar kanske inte fullt så mycket 😉 jag avrundade till lite väl högt kanske 😉 I vilket fall känner jag precis som Melkermamman skriver: det är ju inte den här jag vill ha egentligen. Dessutom tycker jag den är lite för dyr för att vara ett plagiat faktiskt ;p

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *