13 comments Lägg till din
 1. Det kommer att gå vägen ska du se. Övning ger färdighet brukar det ju heta. 🙂

  Testa t ex att ”skära ut” ett ansikte från ett foto med t ex magnetlasso. Klipp ut/kopiera och klistra in på ett nytt papper. Går det dåligt kan du alltid trycka på esc för att få bort det felaktiga och börja om. Ja man kan gör så mkt. Detta va bara en sak och man lär sig mkt genom att leka. Det var genom detta klipp&klistra jag kom på vad man kunde göra. lycka till! 🙂

   1. magnetlassor runt det du vill / inte vill manipulera, sedan ev. invert selection för att markera det som är runt om, selection fether för att lägga ludd på markeringen så inte kanten blir så skarp och sedan är det bara att gå loss med filter och färgjusteringar 😀

    Jag är också väldigt förtjust i plåsterverktyget (minns inte vad det heter faktiskt) där man kan ”laga” bilden och faktiskt enkelt trolla bort t.ex. en telefonledning i luften eller så.

    1. Det här låter som sånt jag använt i Picasa så det kommer apsilut bli aktuellt. Finns det såna där snygga ”lager” och ”filter” också? För att göra fotona sådär lite extra ”proffslika”?

     1. Det var liksom photoshop som uppfann både lager och filter. Och det finns en massa filter, penslar lagermasker och annat kul att ladda hem också 🙂

 2. Hoppas du förstår något! Jag är ju sån person som inte KAN läsa en manual (eller recept ens) så det är för avancerat för mig om jag inte sitter med det jämt!

  Idag har jag äntligen varit och hämtat ut ett visst paket. Tack, tack, tack, tack!! Och A tackar så hemskt mycket för målarboken också – den slets ut direkt. ”Den är inte till E, den är till mig. Jag ska rita i den.” Eh ja…

  Kram på er!

  1. Jag kör gärna en kombination: lite manual o lite learning-by-error ;p

   ps. va kul att hon blev glad! och inte vill använda den till papperflygplan eller origami?

 3. Sen vill jag tipsa om att det i allmänhet finns snälla människor som lagt upp instruktioner för nästan allt på YouTube. Bara man har kommit på vad man ska leta efter brukar man hitta en hel massa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *