1/3 – om att arbeta röda dagar.

29/2 - om skottdagen (igen, den riktiga 😉 och ett tålamod down the drain.
2/3 - om underrättelseplikt vid privat försäljning?

Jag drog vinstlotten i påskschemat i år och kan vara hemma med familjen både långfredag och annandag påsk*! Det finns annars både för- och nackdelar med att arbeta ”sjudagarsveckor”. Jag har vant mig vid att ibland gå till jobbet när andra är lediga (lördag, söndag och helgdagar) men kan å andra sidan njuta en ledig onsdag i majsolen medan mina medmänniskor svettas på sina kontor 🙂

Årets påsk betyder såklart missat tillfälle till extrainkomst – röda dagar ger dubbelt betalt – men min tid som högrelön-jagare är [åtminstone för tillfället] förbi. Att hänga med kidsen bland tygmat, pussel och Playmobil väger tyngre!


* kanske lite kompensation för att jag jobbade exakt varenda röd dag under jul- och trettonhelgerna, samt nyårs- och trettondagsafton, sist ;p

29/2 - om skottdagen (igen, den riktiga 😉 och ett tålamod down the drain.
2/3 - om underrättelseplikt vid privat försäljning?
21 comments Lägg till din
 1. Jag såg alltid till att jobba alla sekunder jag kunde övertid förut. Tror ett år att jag hade högre utbetalning av övertid än jag hade lön. Tack liksom. Och varför? Fast året därpå kunde jag ta ut 11 (!!) semesterveckor betalt. Vi reste en hel del då, så det var ju lätt värt det, men jag undrar jag om jag någonsin kommer tycka att det är det igen. Värt det alltså.

  Tack för din pepp. Problemet är mest att jag inte vet vad tusan jag vill bli när jag blir stor. Nu har jag ju många månader på mig att lista ut den saken tack och lov, men åh så bittert det kommer kännas om jag i januari står där utan anställning och får börja nalla på Es föräldraledighet istället. Men å andra sidan är det mer värt att vi båda mår bra.

  Kram

  1. Även om det är svårt att tro det idag, så tror jag att pengar kommer att bli viktigt nån gång igen i framtiden ;D

   Tycker du är grymt modig! Själv skulle jag aldrig våga kasta mig ut på det där viset. Men så trivs jag ju oförskämt bra på mitt jobb också. Det är ju lättare att ”stå ut” i vardagen då!

   Krams!

 2. Jag drog också vinstlotten beträffande påsken i år!! Tjoho så kul! Tycker precis som du att tiden med de små väger tyngre. De är små bara en gång och tiden går så fort att man knappt hinner med….

  Vi får återuppta OB-tidsjagandet senare, eller hur? 🙂

  1. Jag har lite svårt att förlikas med att jag undlåter en chans att tjäna lite extra pengar, men… att jag jobbade så mycket hela julen att det känns okej att vara ledig nu. Dessutom. Jag jobbar ju påskafton och -dagen, så helt ledig är jag ju inte i påsk direkt 🙂

   Jupp. du har helt rätt. Vår tid kommer!

 3. Jo, i olika perioder är tid och pengar olika värt! Fast det är klart helt illa är det inte att maken kunnat ta den här resan på komp/övertid. Det innebär förmodligen att jag kommer att få lov att nalla på de FÅ föräldradagarna vi har kvar.

  1. Nä det är inte fel att få ut ledigheten, men någon gång har han ju då varit tvungen att jobba in sin övertid. Det är den tiden jag helst inte vill kompensera bort just nu. Men om vi planerat en längre resa – eller annan typ av långledighet, som ni är på nu – hade jag haft helt andra prioriteringar!

   1. Nja, maken har ju den typ av jobb att vissa saker måste lösas när ingen annan jobbar… Då blir det snabbt timmar av det. Annars är han ju nästan alltid hemma före mig på dagarna. Så detta är någon några helger och nätter.

   2. Vi tar sedan några år så lite övertid som möjligt i pengar. Hellre att få vara ledig dubbelt så länge som man jobbar extra! Men vi har ju jobb som vi tidsmässigt styr väldigt mycket själva.

    1. Jag är ju inte på något vis oumbärlig på mitt jobb, och övertid är vi förbjudna att ta ut – det missbrukades av några och som straff drabbas vi alla 🙁 så, det är komp 1 mot 1 som gäller, inte särskilt lockande. Eller försöka jaga röda dagar då; vilket är en kamp jag håller mig utanför för tillfället 🙂

 4. Härligt för dig och barnen (maken också kanske) att få vara ledig hela påskhelgen! Nu hoppas vi på fint vårväder också.

 5. Hållert helt med det, har sina för och nackdelar att jobba helger mm.

  Angående 3-4 års trotset har vi samma bekymmer hemma. Vissa dagar får jag ett raseriutbrott som jag någon minut senare ångrar bittert. men när ens barn räcker ut tungan till en och sedan skrattar när man säger till så går det inte att undvika ibland….

  1. Ibland krävs det inte mer än en uträckt tunga… om än det då (väl?) ligger enorma mängder ”nej” och kamp emellan 🙁

   Jag minns att jag tyckte EmmaLis trots-perioder innan Milla kom till oss var så ”enkla”. Trolligen för att vi hade mer ork. Mer tålamod. Nu är det annorlunda. Men Milla är också en helt annorlunda liten människa. Det går INTE att resonera med henne. Alls. Det är bara att rida ut stormen; en väl så tuff storm, typ varenda gång.

   Krams!

  1. Haha! Nä.. Eller njo… kanske liiite pengar måste man ju ha iofs!

   Jag gissar det är lättare att tacka nej till pengar för den som har, åtminstone lite grann?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *