15/3 – om slaveri i modern tid.

14/3 - om en morronpromenad.
16/3 - om dom parkerar visst hur som helst här nere...

På hotellet finns SVT och därför hamnade vi igår kväll framför Korrespondenterna (ett av de alla fantastiskt bra program vår statliga television producerar och erbjuder oss tittare).

Det handlade om slaveri. Barn som utnyttjas, blir misshandlade och behandlade sämre än djur. VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MÄNSKLIGHETEN?!! Programmet fördelades mellan Haiti, Bangladesh och Senegal. Jag mådde illa. Sen grät jag tyst. För alla barn som inte får vara barn. Eller ens människor. Vad blir det för vuxna av de här små?

Programmet går att se på SVT Play. Gör det.

14/3 - om en morronpromenad.
16/3 - om dom parkerar visst hur som helst här nere...
4 comments Lägg till din
 1. Pengar, eller snarare bristen på dem gör detta!
  För 125-150 år sedan såg det inte helt annorlunda ut i vår del av världen men PENGAR ger möjlighet till utveckling via utbildning, mat, bättre jobb, högre standard och empati…viss tid för utvecklingen också naturligtvis men inget av ovanstående kan åstadkommas utan pengar!

  Svensk, eller all sorts, public service TV är fantastisk. Jag har gått tillbaka och tittar alltmer, blir t.om. frustrerad ibland över att det inte är reklamavbrott så jag kan gå och kissa, fylla på kaffet eller röka utan att missa något, men det är ett gott ont! 🙂 Om några år när min pension sjunker till sin miniminivå kanske jag kan slopa de dyra extrakanalerna utan saknad!
  Men skit i tv när ni har semester (utom nyheter kanske?) och slarva lite i stället, ett glas vin ellr bubbel extra gör att man sover gott och blir på gott humör ÄVEN om barnen vaknar för tidigt!
  Puss

  1. Du har rätt. Iaf om det där med ekonomin som styr, men… jag kan ändå inte förstå att det mänskliga blir så djuriskt så fort det handlar om pengar?!

   Svt, UR och SR är världens bästa! Vi har blivit pensionärer och tittar typ inte på nån annan kanal. Utom möjligen BBC Enternainment ibland. Eller nån kanal som visar fotboll eller annat liknande skojigt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *