21/3 – om need for speed.

21/3 - om vamos a la playa!
22/3 - om min lilla fisk!

Iförrgår var råttet mågat å det löstes wifi premium-biljett. Gratis internet är najs, men efter att i en vecka stått ut med à la fem minuters suck-stön-å-morr bara för att försöka (läs: försöka, dvs inte alltid lyckas) hämta hem vanliga textmail kan vi nu surfa kvickt. Eller alltså, i typ vanlig 3G-hastighet iaf – vågar inte kontrollera hastigheten med risk att bli besviken ;p – i stort sett överallt verkar det som (bra utbyggt offentligt wifi på byn)!

För att bygga på högen av ilandsproblem kan jag berätta att flera av hotellets kypare har så jäkla bråttom att duka ut att gästerna (läs; vi) flera gånger knappt hunnit tugga ur innan tallrik och bestick rycks iväg framför oss. Två gånger har Mattias helt fulla brandyglas försvunnit medan han själv för en kort stund lämnat bordet. En gång fick han handgripligen hindra ett halvt glas ”whisky” flyga iväg över huvudet och när barnens slush dukats iväg medan de var på toaletten var det jäklans inte lätt att trösta. Jag förstår inte det enorma behovet att ”städa”? Okej. All inklusive kanske får folk att roffa mer än de vill ha? Men, vi är inte ”folk”. Och personliga attiraljer visar att bordet inte är övergivet. Sen undrar jag nyfiket hur kyparen kan veta om avec-glasets ägare har turkost armband eller ej?

Apropå det där med armbanden. Vuxna har turkost och barnen gula. Detta har fått EmmaLi att av egen slutledningsförmåga konstatera: ”gult är för glass, blått är för öl!”. Bra Emmi! Precis så är det!

21/3 - om vamos a la playa!
22/3 - om min lilla fisk!
4 comments Lägg till din
 1. Solklar slutledningsförmåga! (Men jag anar att det får ätas glass på bägge färgerna, M hade nog gissat på att gult var för Sprite och blått för öl)

  1. Haha! Millan har fått smak på Cola (hujedamej) men jag kompenserar genom att försöka lära mig dricka lokalt rosévin!

 2. Hur smakar det, lokalt Rosè??? Lokalt vitt med Sprite kan vara en törstsläckare…möjligen!

  Har glömt fråga om Maali använt sina nya kunskaper i Spanska språket, Helado t.ex, säger hon det? Och Por favoret, kör hon med det? Pol favol kan ju också funka men hon FIXADE ju faktiskt med R till mormors förtjusning!

  1. Det vita har jag inte vågat mig på och det röda smakar spanskt (dvs alldeles för kraftigt för mig i värmen) men rosén funkar helt okej även utan sprite eller andra tilltugg. Gissar det är ett rätt kasst rosé såtillvida att det är mer rött än vitt (det ska la eg vara tvärt om väl?! ni som vet?) så det blir väl typ som rött vin med avslaget sodavatten eller så. Funkar som sagt fina fisken!

   Emmi pratar både spanska engelska när hon får hjälp att minnas uttrycken och beställer själv ”popcorn por favor” på ganska stadig spanska – dvs med ett skapligt R. Varenda gång hon blir förstådd blir hon så lycklig att skuttande springer iväg, utan att minnas att tacka. Fast hon blir påmind då, och går artigt tillbaka och säger ”grasijas!” till de gulliga barnvänliga servitörerna!

   Idag var det förresten en servitör som lekte kurragömma med ungarna så mycket att jag tror han fick reprimand för att inte hinna med sitt riktiga jobb 😉 blir nog till att dricksa honom när vi åker hem (om det är okej att göra det utan att det tas illa upp sådär?!)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *