7/3 – om att inte kunna packa kappsäck på en kvart.

6/3 - om Gunvald på riktigt.
8/3 - om att ta tillvara på tiden.

Jag suger på att snabbpacka, så är det bara. Det ska ältas och vändas plagg och matchas och mixas och ångras och ändå inte hinna tvättas eller få med sig rätt/för få/för många/för varma/för kalla/för fina/inte tillräckligt fina plagg. Vårt vardagsrum ser just nu ut som tvättstugan brukar göra. En bra sak med det är att tvättstugan just nu ser ut som vardagsrummet brukar göra. Exklusive några fönsterträd, gardiner, en soffa, TV och mindre mängd leksaker. Fast leksakerna är nu mestadels på sin plats i lekkistan i hörnet. Faktiskt.

Frågan är om jag inte föredrar leksaker framför tvätthögar. Typ tretton tvätthögar. Ren tvätt iofs. Det gäller att fokusera positivt*.

* typ som att vi åker på lördag :) jupp. jag försöker fokusera bort flygrädslan…

6/3 - om Gunvald på riktigt.
8/3 - om att ta tillvara på tiden.
18 comments Lägg till din
 1. Mitt bästa snabbpackartips är att ta med en låda Y3 – då känns ångesten över för lite kläder mindre 😀 Annars kör jag enligt en enkel metod för sommarresor 😉 1 par långa byxor, 2 par korta byxor, 1 topp per dag – max 7, 2 bh-ar per vecka, 1 par trosor per dag. Matchar gör så att inget får gå fetbort tillsammans men om det inte är perfamatch gör inget 😀

  1. Jag brukar köra halva din topp-dos men det där funkar ju på en vecka, blir omöjligt på två 😉 det svåraste är ju barnen. Å vädret. Det är rätt kallt på Kanarieöarna nu så vi vill inte stå där å frysa…?!

   1. Jag tänker mig nog samma packning för vår tvåveckorsresa 🙂 + badkläder och sånt såklart. Ytterkläder hade jag valt regntät skaljacka med fleece under, rejälare skor på fötterna och sandaler i resväskan. Kanske hade hystat ner ett par extra leggings också. Ungarna får med sig ett par byxor/nederdel varannan dag – max 3, en överdel perdag – max 7

    1. Okej. Förtydligar: problemet är inte HUR MYCKET de/vi ska ha med utan VAD! Vilka leggings? Vilka toppar? Vilken tjockare tröja? osv…

     1. Ah! Det brukar ju vara enklast att tänka i en färgskala och ta hyfsat neutralagrejor :). Ska jag komma förbi och hjälpa dig när jag är klar på varmbadhuset? 🙂

      1. Det mesta är packat så det får bli som det blir men du är såklart välkommen! Jag är hemma från jobbet lite efter nio ikväll… kan du hjälpa genom att leta fram och maila en apsilut bombsäker väderprognos sålänge – det är ju vädret som ställer till det! 😀

       Krams!

  1. Ja till Sydostasien är det lätt! Där är vädret säkert och det kostar inget/går i ett nafs att tvätta. Så, förutom det trista i att ha samma två-tre ombyten hela resan skulle vi kunna resa hela familjen på två handbagage typ! – plus eventuellt en barnvagn å några säkerhetsskullblöjor för tvååringen 🙂

 2. SV: vad roligt! jag tycker inte heller att färg eller plagg är är det viktigaste gällande genus. Jag tycker nog det är viktigare med ex tryck och mönster om man ska prata om kläder och genus. Att ha monster på killar, söta katter på tjejer gör nog att vi behandlar barnen mer olika än om faktorerna bara är rosa/blått. Sedan tycker jag att hela färg och kläddebatten är så himla trångsynt. Om nu argumentet att barn ska vara barn så borde väl klädmodellerna spela större roll än färg? Ett par tajta osköna bruna byxor, eller ett par rosa mjuka byxor som går att leka i, vilket alternativ gör att barn får vara barn på bästa sätt?
  Kul med fler som tänker lika.

 3. Åh, jag tänekr nästan glömma att jag läste det där. Vill. Vill. Vill. Fast nej, jag är inte sugen på att dra ut lilla bebisen på resa riktigt än. Men fråga mig i maj igen. När man går runt och är konstant hängig av pollenallergin. Då vill jag nog fly.

  1. Var tid har sin sak! Just nu får du sniffa bäbi och jag resa bort. Om ett kort tag – kortare än du tror säkert! – får du resa och jag ändå inte sniffa bäbi. Så lite orättvist är det allt 😉 fast det där med allergin tar ändå bort en del av pluspoängen på din sida…

   Krams!

  1. Jag får verkligen ångest av att packa. Fattar inte att det kan vara så jäkla besvärligt?! Varenda gång!

   Men det är bättre nu. För några år sen var det typ omöjligt att stå ut med mig inför resor. Antar jag 😉

   Tack, vi ska försöka ha det riktigt bra!

   Krams!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *