etik i vardagen: Den Gyllene Regeln.

2/3 - om underrättelseplikt vid privat försäljning?
3/3 - om (tyvärr inte) dags för ny TV?

This happened on TAM airlines.

A 50-something-year old white woman arrived at her seat and saw that the passenger next to her was a black man. Visibly furious, she called the air hostess.

”What’s the problem, ma?” the hostess asked her.
”Can’t you see?” the lady said, ”I was given a seat next to a black man. I can’t sit here next to him. You have to change my seat.”
”Please, calm down, ma”, said the hostess. ”Unfortunately, all the seats are occupied, but I’m still going to check if we have any.”

The hostess left and returned some minutes later.

”Madam, as I told you, there isn’t any empty seat in this class, economy class. I spoke to the captain, and he confirmed that there are no empty seats in the economy class. We only have seats in the first class.”

And before the woman said anything, the hostess continued

”Look, it is unusual for our company to allow a passenger from the economy class change to the first class. However, given the circumstances, the commandant thinks that it would be a scandal to make a passenger travel seated next to such an unpleasant person.”

And turning to the black man, the hostess said:

”Which means, Sir, if you would be so nice to pack your handbag, we have reserved you a seat in the first class!”

And all the passengers nearby, who were shocked to see the scene, started applauding, some standing on their feet.”    En skröna gifvetvis. Men iaf 🙂
2/3 - om underrättelseplikt vid privat försäljning?
3/3 - om (tyvärr inte) dags för ny TV?
3 comments Lägg till din
  1. Ja, fast jag undrar jag. Ibland gör de ju lite sådär på måfå. Som när vi checkade in till Bangkok sist på Arlanda och fick en rätt burdus herre bredvid oss i disken som stirrade surt på A och kläckte kommentarer om att det minsann var högljutt på flygningar numera och att han minsann åkte business class för att få lugnt och tyst.
    Och när vi gjorde oss redo att boarda i Amsterdam tittade jag på våra boardingkort och insåg att vi inte alls satt på raden jag bokat hemifrån via nätet. Vi satt längst fram. I business class. Med en snart 2-åring… 😉

    1. Vilken härlig resa ni måste haft!

      Det är klart att dom flyttar folk till business-klass, men sällan efter att alla är boardade 🙂 vi fick byta plats en gång (vi satt inte bredvid varandra på vår bröllopsresa) och det var ett stort projekt och omskrivna passagerarlistor och hade vi inte varit alldeles nygifta tror jag inte det hade gått 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *