1/4 – om lektion i vattnet igen.

1/4 - om en platt lekplats.
2/3 - om ett samtal från rektorn.

Efter tre veckors uppehåll från undervisningsbassängen på Klitterbadet var vi idag på plats igen. Det gick ungefär som förväntat 🙂

Fyraåringens naturliga (å oemotståndliga?) känsla att gå sina egna vägar fick henne att för korta stunder skutta iväg på egna pool-äventyr, men mestadels gjorde hon alldeles exakt vad fröknarna ville. T ex hoppade hon lydigt i från kanten och simmade tillbaka, sjöng högt med i alla sånger, sparkade med platta (och hämtade luft med huvudet lutat åt sidan) samt gjorde fina dykförsök! Av nån anledning övades det inga bröstsimsparkar men de två vikarierna gjorde annars också ett mycket bra jobb idag tycker jag!

Pappan simmade, under tiden storasyster å jag hade lektion, med lillasyster i ”vanliga” bassängen. Det gick fint! sa dom. Om än kanske inte fullt så fint som sista dagarna i poolen på Teneriffa när tvååringen på eget initiativ (ville la som syrran!?) kickade sig fram mellan Mattias, mig och bassängkant 🙂

20120401-202258.jpg


Som avslutning simmade Tias med sina båda döttrar i grunda bassängen, och senare en snabbis ”bland djuren” (ett minisimlekland med rutschkanor, trappor, fontänkanoner och vattensprutande djur!). Att nästan halva samlingen simklasskamrater också plaskade i lekbassängen gjorde den ganska full: jag hoppas verkligen alla (för föreningens skull) gör rätt för sig, även om de ”bara leker en kort kort stund”?

Summa summarum: fyra fenor av fem! Det märktes att båda kidsen tar för sig i vattnet och litar på sig själva och oss. Visst kunde varit lite mer koncentration i övningarna, men… äh, det ska ju va kul också!

1/4 - om en platt lekplats.
2/3 - om ett samtal från rektorn.
2 comments Lägg till din
 1. Det är så härligt med barn och vatten! Speciellt ungar som är trygga i vattnet – att få dem trygga är det säkraste sättet att undvika olyckor tror jag. Alice har också gått på babysim (som jag vet att dina tjejer har gjort) och hon är fortfarande galen i vatten. Längtar tills de tar emot henne i simskolan. Men vi roar oss med dansskola på söndagarna så länge 🙂

  Kramar till er!

  1. Det häftigaste med vattenvana ungar är att de på många vis är jämbördiga med en del vuxna. I mod och kroppskännedom är barn ofta bättre än vuxna på att känna sina begränsningar i vattnet. På ett oftast positivt sätt… :p

   Häftigt att din A också gillat babysim! Alla gör ju inte det.. vi hade en period med eLi där hon apselut vägrade. Men vi härdade ut. Vi var sas mer envisa än henne!

   Dansskola hade vi så gärna velat att våra barn skulle få gå på men det passar inte med våra arbetstider. Kanske ska fråga mormor och farmor iofs… 😀

   Krams tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *