14/4 – om att storleken spelar roll?!!

13/4 - om fredagen den trettonde.
Dagsens tips: find the way, you can. *hrmm hrmm*

Men shit alltså. Sitter verkligen folk hemma i sina vardagsrum med såna där fetstora tv:sar å trivs? Vår nya Philip är ’bara’ 47″ men jisses, jag drunknar ju!? Det vette sjutton om jag kan förlikas med att behöva möblera om rummet på tvären för att slippa bli åksjuk?! :p

20120414-225347.jpg
jupp! vi har som en liten kvarvarande rest kvar dinosaurieliknande kabel-tv 🙂

Å så skäms jag en smula. Hur många såna här monster har jag varit med å planterat i folks hem…? Trots att jag inför kunder – till narrgörande kollegornas förtjusning – envist tjôtar om att för stor tv inte är coolt, bara vräkigt, måste ursäkt nu till stånd. Härmed levereras därför avbön offentligen, och jag lovar att jag ”ska bli mer tydlig med att storleken har betydelse för välbefinnandet”. Promise!

 

ps. jag ser att fotot är lite operfekt, men… äh, inte ens jag kan lyckas jämt ;p

13/4 - om fredagen den trettonde.
Dagsens tips: find the way, you can. *hrmm hrmm*
14 comments Lägg till din
 1. Jag är också dinosaurie, så länge det varar!

  Inte drunknar du, man vänjer sig snabbare än man tror vid bekvämlighet!

  1. Ett släktdrag då 😀

   Alltså. Jag är ju lite av den typen, hellre bra än stort. Och, den här tv:n är bra – men stor – å hujedamej för analog tv-signal på för stor skärm. Sen är en annan nackdel att vår gamla tv hade funktioner vi saknar på den nya. Å då är den gamla ändå jättegammal men tydligen ”bättre” än vi trodde. Synd att den var några tum för liten bara. Precis som denna har lite för många.. 🙂

 2. Man vill ju helst kunna se hela tv-bilden på en gång. TV är den typ av teknik jag tycker är tråkig. Datorer, borrmaskiner, hushållsassistenter, kameror och ljudanläggningar är däremot kul.

 3. Jag har förstått det som att storleken på tv-n ska stå i relation till avståndet till den samma 😉 Jag tycker det är APjobbigt att kolla på sånna där gigantiska saker från typ 2 meters håll :-s men om nu någon har ett gigantiskt vardagsrum kan ju en fet-tummare vara på sin plats kanske? Vi har (tror jag) 32″ och det känns precis lagom 🙂

  1. Du har två av tre parametrar helt rätt! Den sista är ”bildsignalskvalitet”. Å det är la på den här sista vi failar ;p Vi hade också 32″ på gamla Philip och det var typ lite för lite. Men 47″ är tydligen lite för stort. Får se om vi kan arrangera om vardagsrummet en smula.

 4. Fin tv! 🙂 våran 46′ va himla bra i våran gamla lägenhet, alldeles lagom långt ifrån och de kändes inte som om man skulle drunkna, men nu, där vi bor så är tvn suuuuuper nära, vi har stor tv Soffa och bord på ca
  3 m! Men man vänjer sig. Jag slipper mina glasögon ibland och de är positivt 😉 men gilla ljuset bakom tvn, de är fräck! 😉 Kraaam

  1. Ja, vi var tvungna att möblera om lite. Nu känns det bättre men jag är inte säker på att jag är nöjd ;p Kan ni få upp er Bamse på väggen tro? Då får ni ju den ytterligare lite längre ifrån snygga stora soffan!

   Ambilight (ljuset bakom) gillar vi mä! Hade dock en bättre variant på gamla TVn men får la glädjas åt att den här nya inte drar en kvarts ringhalsreaktor per kväll 😀

   Krams!

 5. Alltid trevligt med lite ommöblering 🙂 nja hänga upp den på väggen så rasar nog den. Inga starka väggar i detta hus 😉 ja de ljuset på tvn är as bra tycker jag!

  1. Haha! Fick plugg för alla material vettu 🙂 men visst står den säkrare på en bänk!

   Jaa, ni har la en Philip ni med? Världens töntigaste fjärka bara, men det kan jag leva med! Fråga Christoffer vicken modell ni har, er är säkert vassare än vår 😀

 6. Oj, törs jag säga att jag är från stenåldern? Jag är ägare till två rätt små tjockteve!! Den ena i sovrummet, lagom att se på två meters håll och en i salongen på tre meters håll. Vet inte hur långt bort jag skulle sitta om jag hade en sån där bautastor platt-teve på väggen. Kanske det skulle bli bra på balkongen eller inne hos grannen och se genom fönsterna?

  Jo en plattis lär det ju bli – nån gång, inte nu. Ser mycket på play så det är än så länge okej.

  Harebra!
  Anna

  1. Vår sovrums-tv (en koloss på 29″ från Sony) envisas med att aldrig gå sönder. Nu har fjärkan gått hädan, men… ”tyvärr” fick jag tag på en riktigt bra universalfjärrontroll till najs prajs å så var det problemet löst ;p

   Det man ska tänka på vid köp av TV är att välja efter de behov och den budget som finns. Om man som jag vill ha en bra bild hellre än stor skärm så gäller det att hitta en lösning som funkar. Kabel-tv är ju liksom inte hottast när det gäller bildkvalitet 😉 men det är väl en vanesak. Man vänjer sig vid det sämre, och det större, gissar jag? 😉

   Tjo och mjau!

 7. Ja du. Min älskade make ansåg ju när vår tjock-TV gav upp för snart 3 år sedan att det bara fanns ett alternativ. 50″ eller större. Så vi har en stor, fet 50-tummare i vardagsrummet och inte sjutton tycker jag att det är något bättre på TV för det. Nu hävdar han att vi behöver MINST en 32″ i sovrummet vilket jag inte alls går med på. Hittills. Snart ska här ammas på nätterna igen och jag känner på mig att jag trillar dit…

  Kan förresten inte bestämma mig för vilket ben jag ska stå på när det gäller att svara på kommentarer – i inlägget eller hos personen som skrivit. Blogg.se har ju ingen smart ”Svara”-funktion (vad jag vet…). Men nu har jag iaf svarat på din kommentar om vecka 36 🙂

  Kramar till dig!

  1. Ska man envetet ha stor skärm är ju projektor oftast ett bra alternativ! Då kan vi snacka stor bildyta, till fördelaktigt pris! Du kan ju tipsa maken om att ta in femtitummarn i sovrummet och köpa ny 108″-duk till vardagsrummet? Bara för att se hans reaktion menar jag 😀

   Just blogg.se suger i det avseendet. Det är en av anledningarna till att jag lämnade dem för wordpress… oftast blir det ju trevligt att ha hela konversationen på samma ställe (för egen del tycker jag en stor del av behållningen av bloggandet är de intressanta trådar av kommentering som kan uppstå under ett inlägg) men i ditt fall förstår jag dig – ditt vacklande alltså. Jag ska iaf genast skutta in och se hur du responsat min kommentar hos dig!

   Massa krams till strax!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *