15/4 – om en obehaglig upptäckt.

Dagsens tips: find the way, you can. *hrmm hrmm*
16/4 - om en läkare på "rätt" plats.

I Roberts (från Boxer:s) klena utbud finns inte plats för världens tredje bästa kanal; BBC Entertainment. Hur i helsefyr tänkte dom då?! Tolv kvalificerade skitkanaler, varav sjuttitvå från tv4, två nyhetskanaler och typ lika många vetenskapsditon. Men underhållning då? Va?

Jag är besviken.

Dagsens tips: find the way, you can. *hrmm hrmm*
16/4 - om en läkare på "rätt" plats.
14 comments Lägg till din
 1. Håller med, grym kanal, vi har canal digital via parabol och där inågr den i familjepaketet 😉

  1. Ja Canal Digital är tydligen enda sättet för oss att få den kanalen. Eller Telia, dvs inget alternativ ;p Tias propsar på Viasat (de har ju mest sportsändingar som passar honom) men… nja… jag behöver nog myyyycket övertalning!

   1. så mycket som han jobbar hinner han väl inte titta på sport? 😀 Numera har väl CD flera olika sportkanaler de också? Vi är jättenöjda, och så har vi ju HD-box då också.

    1. Haha! Jaa, det kunde man ju kanske tro 😀 men de flesta matcher går ju på kvällar och helgeftermiddagar å då jobbar han inte. Oftast.

     Det finns miljarders av olika kanalpaket men jag känner inte att nåt av dem passar det vi vill ha. Just nu har vi ju Boxers all in (de bjussar på allt de första två veckorna) och ändå, när jag satt med tv.nu-appen så hade jag inte direkt nåt smörgåsbord välja bland. Filmer intresserar bara om de är bra, och nya serier på betalkanalerna är ju ingen idé att ge sig på eftersom vi inte kommer kunna följa dem. Dokumentärer, gärna! Men var? Nä det är ju helt blankt?! :/

     Jag är inte helt skarp på HD-sändningar över satellit men om jag fattat det rätt så går det att få ut HD-kanaler ur vilken platt-tv som helst så länge du har en extern box? Full-HD får du ut genom HDMI (bara TVn stöder upplösningen)? Väl? Vill du se marksända HD-sändningar och har inbyggd box i TVn måste boxen vara det som kallas DVB-T2, det kravet finns väl inte när du använder en extern box (såsom ni gör). Frågan är ju – och nu blir det nörderi 😉 – om inte HD-sändningar via satellit, signalförlust med externa boxen till trots, ändå inte alltid blir bättre än HD-sändningar genom inbyggd box och Boxer? 😉 Och en annan fördel, oavsett bildsignalskvalitet, är ju att satellit-tallriken inte är lika väderberoende som en antenn på taket. Å andra sidan har vi ju en vind att sätta antennen på…

     Ujuj. Det är en djungel det här!

     1. Nörderi på den nivån får du ta med min man 😉 ajm kåmpliitli låst. ;D Men under det dygn vår box vägrade starta och vi använde analog box så begrep tom jag att HD oavsett om vi nu inte har top-notch kvalitet är väldigt bra 😉

      1. Hahaha! Halvvägs kom jag på att jag borde ropa på honom men jag visste inte om det skulle falla i god jord 🙂 Hursomhaver. Fördelen med ”liten” tv (som er, och vår gamla) är ju att den inte ställer lika stora kvar på bildsignalen. Nackdelen är ju att jag börjar behöva glasögon… tydligen… kanske ska skriva till det i dagbokslistan i inlägget ovanför ;D

      2. HD e alltid HD, dock kan du få 1080i på tallrik och endast 1080p o nu snackar vi riktigt nerderi. Alltså i står för interlased o p för progressive. Samma antal pixlar dock två olika sätt att visa. Dock betyder de inte att den ena är bättre än den andra, tex min Tv funkar helt klart bättre i 720p än i 1080i även om 720 är mindre pixlar 🙂 De flesta Tv apparater som säljs idag kommer ALDRIG att köras fullt ut eftersom ingen sändning kommer upp i antal pixlar som Tv´n kan visa, dvs köper man en värstingtv idag e man ändå alltid blåst. Nu blir tom jag trött på vad jag skriver hehe
       När de gäller signal så funkar kanske tallrik lite bättre, men dock är det så att om sändningen störs så försvinner hela bilden, alltså ingen sämre bild innan. Solly för nerdigt inlägg

      3. Fast på en stor tv, och om du jämför t ex en stillbild med en actionfilm, så tror jag du ser skillnad mellan 1080p och 1080i. Faktiskt.

       Men. Min poäng är att du ju i stort sett alltid har extern box till satelliten och i såna fall får in Canal Digitals/Viasats HD-kanaler via HDMI på vilken LCD/Plasma som helst. Alla nya tv-apparater har inbyggd box för DVB-T idag, men för att få HD-kanaler måste du ha en DVB-T2 box, och det har inte alla 🙂

       Satellit vs Boxer 2-1. Typ.

 2. Men om man säger att viasat ger eldigare make och fler grillkvällar! Då kanske det tivet slår allt? Tänkvärt e det!

  1. Så länge det inte ger Live at the Apollo, Graham Norton, QI och Jonathan Ross tror jag inte det hjälper med hur många eldiga grillkvällar som helst 🙁

   Ryggkli däremot… DÄR har du en förhandlingsposition 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *