18/4 – om IKEA all in.

17/4 - om rätt epitet ska va rätt.
19/4 - om att må crappy men äntligen få nytta av Robert for free.

Jag är inte först att uppmärksamma men kanske inte sist heller? 🙂


Vad tror du, är det här framtidens melodi? Personligen är jag nyfiken på: Hur funkar garantin? Kompatibilitet med annan teknik i hemmet? Finns DVB-T2? DVB-C kanske? Och framför allt: Hur är kvalitén på komponenter och när är produkterna beräknade landa i butik. Gifvetvis klurar jag också på hur prisbilden blir i respektive möbel-/skärmstorlek.

Idag får du en hyfsad 42″ TV – med bl a okej anslutningsmöjligheter, LED-panel och inspelningsfunktion – för fyraåetthalvttusen riksdaler. En kabelkanal kostar några tjugor, en mediamöbel kostar i enklaste utförande ett par hundra och ett litet men komplett ljudsystem med bl a audio return channel (dvs om din tv pratar samma språk räcker det med en enda kabel mellan bluray/förstärkare och tv) behöver du inte betala mer än typ tretusen för – lägg ytterligare ett dubbellakan på ljudprylarna och du får videoväxlare och tillräckligt antal anslutningar för att slippa trassel i tv-hörnan. Kabeltrassel vill säga, om du vill ansluta PS3:an och satellitboxen också. Frågan är ju då, kan IKEA matcha det priset såpass bra att Svensson ska våga sig på att göra Kamprads stiftelse ännu rikare? Ska bli mycket spännande att följa det här!

Nån som har några tankar kring detta? Hade varit superskoj att få veta hur du tänker!

17/4 - om rätt epitet ska va rätt.
19/4 - om att må crappy men äntligen få nytta av Robert for free.
11 comments Lägg till din
  1. Jag var nöjd med diskmaskin och spis, onöjd med fläkt. Och tycker det stämmer med vad jag hört från andra.

   1. Så lustigt! Ugn och diskmaskin har jag hört gnissel om från flera håll, men det kan ju vara så att det rör sig om samma (års)modeller av de olika produkterna? Tror att de kommer från Whirlpool så det är ju inget okänt lågprismärke direkt. Men… enklare instegsmodeller finns ju hos alla tillverkare numera 🙂

    Hur mår du förresten? Resfebrig?

    1. Jo, vi gick upp på exklusivaste varianten på alla vitvarorna vi köpte på IKEA, det var ändå bra pris. Och var som sagt var riktigt nöjda. Och jag är ju lite kräsen med ugn och spis

  1. Blir lite nyfiken på varför? 🙂 Är det IKEA som sådant eller att du hellre handlar teknik i renodlade teknikaffärer – där du får hjälp hela vägen från urval till installation?

 1. Jag läste bland kommentarerna till inlägget om kollektionen på Livet Hemma-bloggen att priset skulle börja på runt 6000:- (tror jag…), det var svar från en av IKEA-bloggarna. Personligen tycker jag att det ser alldeles för hypat och ultramodernt ut, platsar inte i mitt hem. Har gärna en toppmodern mediautrustning men vill kanske bryta av den känslan med en äldre möbel. Dock kan det ju hända att de kommer med fler stilar än den första…

  Just nu säger jag nja. Och om TV:n pajar, måste man liksom byta hela kitet då? Låter lika smart som en kyl/frys side-by-side om frysen pajar. Hej då fungerande kylskåp?

  1. Har också snavat över de där sextusen. Undrar hur stor TV det handlar om då? 19″? 🙂

   I övrigt tycker jag EXAKT som du! Men så är jag ju också inte som ”alla andra”.. om än jag gillar IKEA i små doser har jag svårt för den affärsmodell de bedriver. Det är inte hållbart att driva fabrikerna till att hålla de prisnivå de tvingas göra idag. En plastpotta för nitton spänn?!! Bara att lasta upp den i affären här i Sverige kostar mer än nitton spänn. Så för den summan ska pottan inte bara tillverkas utan också transporteras över halva jorden. Då spelar det ingen roll att det förmodligen är flera miljoner pottor. Nä. Gillar icke. Men å andra sidan. Vi har inte råd att handla Fair Trade på allt i hushållet, så… ja jag vet inte.

   Jaa! Det där med kylen är ett lysande exempel. Tror inte folk tänker så där bara?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *