Dagsens tips: barnvänlig majblomma.

20/4 - om 'have you tried turning it off and on again?'...
21/4 - om att äntligen fatta nyttan med en ganska stor tv.

Hjälper barn, säljs av barn, kan bäras av barn:


finaste vårblomman
20120421-142947.jpg
– årets majblomma som pin!


Min gulliga mamma köpte såna där vanliga till Maali och Millan häromdan och det blev ju såattsäga lite fajt när blommorna blev plockade från overallerna (en svårt stickskadad pappa tog beslutet). Tror inte hon heller visste att dom här fanns, men till nästa år har vi bättre koll!

20/4 - om 'have you tried turning it off and on again?'...
21/4 - om att äntligen fatta nyttan med en ganska stor tv.
10 comments Lägg till din
  1. Det kom två söta små barn och ringde på hos oss och jag öppnade med ledsen min, vi hade ju redan ganska många majblommor, men så fick jag syn på pinsblomman och jag vet inte om de små säljarna eller jag blev gladast! 🙂 eller nä, vänta, gladast blev EmmaLi!

 1. Jo, de där pinsen har funnits bra länge som ngn annan här redan skrivit. Tycker också att de är väldigt praktiska då man inte behöver vara rädd att sticka sig på dom. Och att man sen – förhoppningsvis – bidrar med en lite större slant till majblomman är inte helt fel. 🙂

  Min stora son säljer i år och det han sålt mest av är just dessa pins. Nålarna har han kvar alldeles för många av…

  1. Så lustigt att jag aldrig sett dessa förr!? De vanliga nålarna syns ju i mängd varje år men de här har jag missat helt!

   Antar det är så att många mänskor kanske hellre sprider ut sina köp (fem nålar eller en pin) för att handla av fler barn? Kul att trenden vänder åt andra hållet för din son!

   Jaa… det är ju just det. Frågan är hur stor del av priset som till slut når ändamålet? Procentuellt alltså? Jag var inne på majblomshemsidan och där finns ganska mycket och bra information, men några direkta siffror åt endera hållet går ju inte att få. Det jag hittade var iaf att de tillverkas i Kina, att förbundet tycker sig ha bra insyn i fabrikens arbetsvillkor och lönetillväxt, att pinset tillverkas första gånen vid 95-årsjubileet (2002) och att det blev så efterfrågat att det två år senare blev en stående medlem i majblomsfamiljen.

   Massa info där. Sorry! Kunde bara inte låta bli… ;p

   Krams!

   1. Det är alltid kul att veta lite mer. Jag brukar också gå in och kika för att stilla min nyfikenhet.

    Här på orten vet jag att man förra året drog in runt 285000 kr. Det är en bra siffra tycker jag. För en sån här liten hålla alltså. 🙂

    Kram tebax! 🙂

    1. Wow! Nästan trehundratusen är mycket bra tycker jag, med tanke på att de flesta nog fortfarande köper dom där sticksiga för en tia?! Bravo!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *