Den här bloggposten vaccinerar 95 barn!

Dagsens tips: världscuphoppning.
23/4 - om en inställd fika på Kanonberget, men en fin promenad.

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Hade jag haft utbildning och möjlighet hade jag själv sökt jobbet, men eftersom situationen är som sådan att jag säljer tv-apparater istället för att ha ett hedervärt arbete som t ex sjuksköterska så publicerar jag den här mallade bloggposten istället (jupp liiite har jag personifierat den, oullisarskt vore det ju annars!). För. Genom denna nosning vaccinerar jag tillsammans med Apotek Hjärtat nämligen 95 barn mot stelkramp. Det känns som ett i sammanhanget okej alterantiv.


UNICEF vaccinerar barn i Elfenbenskusten © UNICEF/AsselinHar du också en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer (du måste bl a pinga inlägget) och hämta bloggmaterial här!

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder till exempel! För 100 kronor i månaden är du då med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Dagsens tips: världscuphoppning.
23/4 - om en inställd fika på Kanonberget, men en fin promenad.
13 comments Lägg till din
 1. Man tackar för kommentaren! För att ge mig in i debatten kring att skänka pengar så tror jag mer på att hjälpa långsiktigt dvs att informera om preventivmedel(vem vill egentligen föda ett barn till fattigdom?) och använda pengar till att bruka jord eller på annat sätt få igång ett samhälle som även genererar något!

  Tack för mig!

  1. Du är nåt viktigt på spåren! Därför vill jag passa på att tipsa om något jag fick nys om precis innan jul: Kiva, enkla mikrolån för vem som helst!

 2. Tja, jag hade ju rent hypotetiskt kunnat göra just detta – söka jobbet alltså – som den sjuksyster jag är. Men familj och diverse andra fega bortförklaringar håller mig därifrån. En gång i tiden hade jag dock ambitionen att åka och volontärjobba i något projekt som detta. Så jag får helt enkelt skänka en slant för att döva det dåliga samvetet över att jag aldrig kom i väg. En dag så kanske…

  1. Men så kan du inte tänka vännen, du gör ju ett fantastiskt och behövligt jobb här hemma! Och, du har ju din yrkeskompitens kvar; om du vill åka till Afrika om trettio år kanske du får möjlighet att göra det då?

   För oss som har möjlighet att skänka en slant då och då känns det nog bra att göra det. Men lika viktigt, egentligen mer viktigt, är att rent generellt och vardagligt t ex sopsortera och konsumera etiskt och ekologiskt. Tycker jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *