21/5 – om nosjobb.

20/5 - om första sommarkvällen.
22/5 - om tjohoo för en av tre!

Jag kommer just från läkaren som undersökt min skeva näs(vägg). Beroende på hur man ser det gick det bra! Med ett telefonnummer till operationsplaneringen i Halmstad i min hand vandrade jag nyss ut från sjukhuset. Hur lång väntetid det blir vet jag ju inte men nu oroar jag mig mer för hur ”tio dagars sjukskrivning” faller i goda jorden på jobbet – mitt på sommaren? 🙁 men mer än oro känner jag lättnad över att problemet tas på allvar. Och att det går att åtgärda!

Vad som hänt? För ett tjog år sen åkte jag with a little help from a friend rätt rejält i backen, med ansiktet först, och förutom en rejäl blåklocka förärades jag också en sne nos. Denna skeva näsa ska nu alltså åtgärdas. Under narkos. Och rätt mycket ont efteråt. Men vill man kunna andas får man lida pin! Typ.

20/5 - om första sommarkvällen.
22/5 - om tjohoo för en av tre!
10 comments Lägg till din
 1. Det där med att kunna andas är klart underskattat då man inte har några problem med det. Jag har nu inte skev snok utan astma, vilket nog kan kännas likadant även om det inte syns utanpå. 😛 Skönt att du får det åtgärdat.
  Kram!

  1. Eftersom mitt ”stopp” sitter i näsan kan jag ju undvika det värsta genom att andas genom munnen, men det kan jag inte göra på nätterna så då vaknar jag av att jag tror jag ska kvävas. Otroligt obehagligt. Så ja, det är väldigt skönt att få det fixat!

   Krams!

 2. Phuh… under narkos. Bra, jag andas ut! Min man gjorde en sån operation med lokalbedövning, hörde hur det knakade och tyckte att det var det värsta han varit med om, nu slipper du höra i alla fall. Efteråt kändes det som en rejäl bihåleinflammation – men det gick ju över. Det var för att slippa ständiga sådana som operationen gjordes. Fast han spelade fotboll som ung, så det var en fullträff som knäckte hans näsvägg.

  Efteråt har han inte haft några som helst problem med andningen, så det var faktiskt värt några dagar i sängen.

  1. Åååh TACK Marianne! Det är precis sån här info jag behöver och blir trygg av. Typ: så här går det till, vår erfarenhet är denhär och det gör ontsom17 men går över på några dagar! Extra skönt att få veta orsaken till narkos, att få veta att din man blev helt ”botad” plus en ungefärlig förklaring på hur det kändes efteråt. Blödde han mycket ur näsan första tiden? Det är tydligen det som är en av anledningarna till den långa sjukskrivningen?

 3. Jag som trodde du var smart nog att inte spela landhockey med näsan? Men skämt åsido – låter trevligt det där med narkosen. För jag kan tänka mig att man inte vill vara vaken. Har ju liksom sett på kirurgitv.
  Och det här är ju inte för att vara fin egentligen, det är ju för att bättra på sömnkontot. Win win säger jag!

  1. Han som tappade mig trodde kanske jag var av tuffare virke än jag är 🙂

   Hehe, vet du, jag skrev faktiskt inte ”fin” men mitt syfte var att det skulle tolkas så 🙂 *nöjd*! Fast ang narkosen är jag tudelat nöjd. Jag mådde nämligen sjukt dåligt när jag blev sövd men vid närmare eftertanke föredrar jag ändå illamående mot höra-knakande-och-ratschande-i-näsan… tror jag? Fråga mig efteråt :p

   Krams!

  1. Jag försöker fokusera på att det kommer bli bra när det är klart. I höst nångång. Fick inte boka nån tid nu innan sommaren så jag skulle återkomma efter sommaren. Blev lite paff (vårdgaranti?!) men för egen del är det ändå okej: har jag väntat i tio år kan jag väl vänta några månader till 🙂

   Krams tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *