3/5 – om första lediga vårdagen!

Dagsens tips: sexkantsnyckel.
5/5 - om genus på jobbet.

Döttrarna och jag packade in oss i raKETen och for till nästgrannen som numera inte är nån nästgranne alls utan Trönningenäsbo och där röjde vi sen runt och hade det härligt halva dan! Först på deras enorma altan – i storlek av en ganska normalstor tvårumslägenhet – och sen tog vi en promenad till ett intilliggande stall och hälsade på ett treveckors litet travföl (”Elitloppsvinnare!” log 1/7-delsägaren som visade pållen). Milla var förundrad över att det var en ”hästbäbi” och Maali försökte sturskt klappa. Sen kissade hästbäbin och Millas dag var gjord 🙂 Tack för en härlig dag Linda å Ida, vi kommer snart igen!

 


på vägen tillbaka plockade tjejerna vitsippor till oss ♥


När vi kom hem var klockan ungefär två timmer efter normal eftermiddagslur men Millan ville gärna vila lite så det fick hon. Sen gick vi ner till stan, åt säsongens första Torgkiosksglass (Emmi valde själv och det blev en glassbåt, Milla valde inte själv och fick en Bris-glass – vart har Piggelinen tagit vägen?) och drog med pappan till en uteservering och kvällsmat á la ovan hedbertslyx. Tre Angusburgare delades på fyra och när vi vandrade hemåt var det en sån där underbar försommarkväll som det vimlade av på Kanarieöarna i mars och som vi längtat så efter! Men. Det vackra vårvädret är flyktigt sägs det. Regn hela helgen enligt prognos, fast då jobbar jag så själviskt tycker jag det är okej med lite vatten i rabatten :p

 


smärtsamt knoppigt i azalearabatten just nu!
(jo, egentligen är just detta en rhododendron, men dom är så jämrans svåra att stava till… 🙂


Det är en väldans ljusstark måne just nu. Är det nåt som har med vädret att göra tro? Eller är det bara årstiden/tajm of the month som gör att solen lyser upp månen så?

 

inte fullmåne, men nästan…

…och klockan är ungefär åtta på kvällen


På förekommen anledning måste jag också kort berätta att jag överlevde första besöket på träningsanläggning sen jag var på fel sida trettistrecket. Ungefär. Fast musklerna fick en chock av att få jobba så intensivt och efter en kvart mådde jag tro det eller ej riktigt illa. Jag måste ha mycket märkligt i kroppen om lite mjölksyra framkallar sån bakruskänsla. Och en rätt brutal sådan. Nästa gång: note to self, bananas are not only for monkeys!

Dagsens tips: sexkantsnyckel.
5/5 - om genus på jobbet.
6 comments Lägg till din
    1. Det var det!

      Men oj så roligt att höra från dig igen!! Det är ju flera år sen? Allt väl? Måste genast in hos dig för att se om du uppdaterat dig!

      Massa krams!

  1. Tack själva 🙂 De va mysigt och kul att få lite besök! Snart igen hoppas vi 🙂 Nästa gång tar du med dig maken och jag håller min andra hälft hemma 🙂 Krams

  2. Men vilken skön dag ni hade! Sådana är guld värda och man måste minnas att lägga dem långt fram i minnesbanken så att de gömmer de mindre roliga dagarna. Engeripåfyllning av det bästa slaget. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *