26/6 – om önskemål om en taggig frisyr.

25/6 - om att böla i Monsterlurarna.
27/6 - om igelkotten som blev en page.

Min EmmaLi är en av de mest hårömma små nosar jag träffat. Att hon därför drabbats av ett hår lika tjockt och strävt som mitt är på alla vis orättvist. Modig som hon är genomlider hon två gånger om dagen – utan kamp men med tårar och förtvivlan – att få sin kalufs borstad och ut-tovad.

Så här ska hon ju inte behöva ha det. Förra hösten klippte vi (läs: en grymt duktig frisör!) av alla hennes underbara lockar i ett försök att undvika de värsta tovorna. En verkligt snygg frisyr blev det! Men… håret är som jag skrev likt mitt, så det växte fort ut. Alltför fort, tycker EmmaLi själv som nu vill ha håret ”lite taggigt här och här och här, som pappa!”. Jag googlade och visade bilder på korthåriga bob-brudar, men… än inte förrän hon fick syn på min allra sista bild, den på en förbaskat snygg Carina Berg, sken hon upp som en sol: ”sådär!!” hojtade hon lyckligt, och nu har jag bokat tid på en av stans flashiga salonger. Klart hon ska ha en frisyr hon själv önskar! Men jag vill vara säker på att det blir bra. Hon har ju inte alls Carinas ansiktsform men kanske kan en skillad frisörska trolla fram nåt sniggt och bra?

Så här ser lilla fyrakommafemåringen ut idag!


Så här vill hon se ut 🙂


Dags att förvarna den äldre generationen: på onsdag kväll är tösen korthårig som tüsan! – om allt går enligt plan 🙂

25/6 - om att böla i Monsterlurarna.
27/6 - om igelkotten som blev en page.
21 comments Lägg till din
  1. Jag hoppas du har rätt! Å skulle det inte bli det är det ju bara hår… det växer ju ut igen! Ändå är jag helt nervös 😉

   Krams min sol!

 1. Hade inte våra barn kunnat få liiiiite av hårmanen din dotter har fått….. här händer liksom inget alls…. tror att hon kommer bli supersnygg iaf i sitt korta hår!!! Krams

  1. Hon hade så gärna bytt…!! Hon lider varenda morgon å kväll 🙁 och då har hon ändå nästan alltid tofs nuförtiden, för att hålla de värsta tovorna borta. Och eftersom hon själv vill ha kort hår, klart hon ska få ha det! Hon är ju en kakbit hos frisören så det är mest den ekonomiska praktiska aspekten i att ha långt hår som går förlorad nu!

   Det är orättvis det här med kalufs: den som har rakt vill ha lockigt osv. Men det förstås, det hänger la ihop med det däringa ”aldrig nöjd”-arvet vi bär med oss? 😉

   Kraaams!

 2. Härligt med kort hår i sommar, som torkar snabbt efter badet.
  Fint kan det också vara.

  PS: Tack för korrigeringen 😀

  1. Haha! Ska bara vänta på att isen smälter runt stränderna 😉

   sv: självklart! det kändes så småaktigt att anmärka men jag tror du förstod att jag menade väl!

 3. Det blir säkert jättefint, men vad säger lilla Milla, vill inte hon också bli igelkott då?

  1. Oj det har vi inte tänkt på! Njä. Hon vill nog ha långt hår så hon kan ha tofs! Hon har ju inte alls så tovigt hår som syrran, och är knappt det minsta håröm. Nåväl. Vi får väl se! Imorron!

   1. Som inte har fastnat i ”borden och och måsten” än och går sin egen väg. (Och faktiskt lite du som ”vågar” låta henne göra det!)

    Taggit tror jag blir jättesnyggt (fast glöm inte vax till fint). Vilken salong? Min underbara frisör lyckades ju rädda Ms frisyr när han satt saxen i luggen. Vilket gör att det tar ännu längre tid till det (halv)långa hår han säger sig vilja ha.

    1. Du, nästa gång blir det din frisör! Vi gick ju till en som fastnat i dom där du skrev att EmmaLi inte känner till än :/ ja, jag är nog en liten smula besviken – mest för att jag känner mig provocerad av att hon inte blev klippt som hon först ville. Jag visade bilden på Carina Berg men jag märkte direkt att det inte skulle gå. Sen blidde det ”tyvärr” så att jag hamnade på att köpa å sälja bil (per telefon) mitt i alltsammans så Mattias, som inte varit med från scratch, fick ta över. Jag avbröt telefonsamtalet i ett försök att få henne klippa mer, men… nix, det gick helt enkelt inte!!?

     Men. EmmaLi blev nöjd! – och det är ju viktigare än min stukade vilja att låta dottern få vara lite rebell 🙂

  1. Hehe, vad modig jag är tycker jag! 😀 jag fick verkligen kämpa en liten stund med mina ”fördomar” om könsstereotyper innan tanken på Twiggy-kort hår på min fyraåriga flicka fick fäste. Själv är hon helt säker på att det ska vara taggigt så, tja, vi får väl se hur det blir!

 4. Min dotter har alltid haft långt hår, flätat när hon var liten, med hot om att jag skulle klippa det om hon gnällde vid flätning. Inte ett ljud sa hon. Sen vid pass 10 fick hon ett ryck och skulle ha kort – men när hon blev tagen för pojke bröt hon nästan ihop, och sen dess har det varit långt.

  Den lilla vägrar bestämt att borsta eller kamma, därför har hon det ganska kort. Alltid rufsigt! Det var stor kris när jag ville snygga till det inför midsommarfotografering.

  1. Första klippningen var ju eg ett resultat av ”- orkar inte att du ska ha så ont, ska vi klippa av det? – ja!”. Den här gången kom det på helt eget initiativ från henne! Hennes far var nyklippt och jag tror hon tyckte det var fint!

   Kort hår är ruggigt praktiskt men långt hår kan vara fint och praktiskt det med (upp i en svans eller fläta och vips klart!). Nu blev det en mellantingsfrisyr å det får la bli bra det mä 🙂

   Jag minns inte om jag sett midsommarbilderna men jag har en vag aning om att jag såg nåt sött på FB? Eller var det i samband med skolavslutningen kanske?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *