13/7 – om att vara lite elak.

Dagsens tips: Sommar i P1.
14/7 - om reklippning!

20120712-235525.jpg

Ibland måste en vuxen gå in å tala allvar med sina barn. Alltså. Det är inte likt mig att vara såhär taskig men… inte kan man få klä sig hur som helst? Å andra sidan: just Ullared verkar vara en fristad för antimode? Ett av de ”bästa” exemplen på detta måste nog paret i yngre medelåldern (dvs, min egen ålder), iklädda varsin identisk onepiece i lusekoftsmönster, vara!? Ujuj.

Jojustdetja. Ullared verkar vara en fristad för ovett också. Igår hade jag en kund som på fullt allvar, med hänvisning till ”konsumentlagen”, hävdade att jag var tvungen att sälja en produkt som var slutsåld men hade en prislapp kvar på hyllan. När det stöddigt fortsatte malas om att jag var ”tvungen” kunde jag inte låta bli att fråga om hens lokala icahandlare av samma anledning var tvungen att på egen hand desperat leta upp en mjölkbonde om det var så att mjölken var slut i hennes butik men prislappen satt kvar i kyldisken? Varken icahandlaren eller jag kan trolla, men kunden gick från mig med en likvärdig produkt och jag hoppas hen var nöjd!

Dagsens tips: Sommar i P1.
14/7 - om reklippning!
14 comments Lägg till din
 1. VA? Nu fattade jag nog inte… eller var frågan retorisk? Får man inte klä sig hur man vill, och skulle orsaken till förbudet vara att ”någon” tycker att det är fult? …har någon annan tagit över din blogg? Nu tror jag du får förklara bättre, annars krävs påfyllning i din uppfostran!

  Nog händer det att jag tycker att vissa figurer klär sig, om inte fult så i alla fall osnyggt eller smaklöst (hmm jag ser att det låter pretentiöst men jag hittar inte bättre uttryck!) men jag skulle aldrig ta mig friheten att påpeka det, smaken är trots allt olika, och ”mode” är inte alltid vackert.

  Jag är helt förvirrad nu, hjälp!

  1. Jo alltså. Som jag skrev är det olikt mig att vara sådär taskig men hujedamej det måste väl ändå visas respekt för sin omgivning? En onepiece, i oäkta missklädsam sittande modell och gräll kulör, är liksom mer än vad jag klarar av efter en dag på jobbet. Eller som i fallet med det här inlägget; inför jobbet…

   Ta det nu för vad det är, dvs jag menar inte på fullt allvar att det inte är okej att klä sig hur som helst, men… äääh!! Vissa saker går liksom inte att förklara med kultiverade ord, väluppfostrad som jag är 😀

   Men vad tycker du om snubben med konsumentlagen då? Får man kommentera att folk tydligen uppför sig hur som helst även om de är ”tillåtet” klädda? 🙂

 2. Haha. One Piece är en pyjamas! Att folk inte fattar det?!? 😉

  Men visst finns det ett tydligt ’antimode’. Synd att det inte alltid är bättre än rådande mode. 😉

 3. Man FÅR klä sig hur som helst men lite hyfs och fason får man ha så man inte visar sig utomhus klädd hur som helst 😉 Men OM det nu fanns nåt ställe i världen där det eventuellt skulle vara socialt accepterat att som vuxen klä sig i babypyjamas offentligt skulle det väl vara whitetrashheaven då 😉

  1. och påminner mig om när jag jobbade på kafeet i Ullared (då fanns bara ett) – och det faktiskt hände att folk tog två kaffekoppar men bestämt hävdade att de skulle betala för en för den andra var påtår… döööööhhhh

   1. Det är nåt med det där stället som till viss del tar fram det värsta ur folk. Och nu tänker jag bara på rent beteende… 🙁

 4. Ja alltså, jag blev så helt uppslukad av den …hrm klädkritiken att jag helt glömde korkskallen, men det skötte du fint, ingen uppfostringsuppgraderingspåföljd där! 😉

 5. Detta påhitt borde endast finnas i tv soffan där ingen annan kan se en. ( skulle aldrig får för mig att ta på en), det är ju i alla fall en populär gå ut med min hund och gå dräkt! Hemskt fult!

  Kraaam

  1. Men vet du? Det finns iaf hopp för mänskligheten! Följande scen utspelade sig på H&M häromdan: mamma försökte pracka på sin son en sparkdräkt i hysteriskt mönster. ”är det säkert att du inte vill ha den här? den är ju så fin!”. pojken höll modigt emot. ”ja, det är säkert”, var hans buttra svar. Hejja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *