19/7 – om att vara påläst?

18/7 - om teflonminne.
20/7 - om ett fredagsrace i trädgården!

Emma Wiklund berättade i sitt Sommarprogram för drygt två veckor sedan om sin första förlossning. Men alltså. När hon i ena stunden beskriver sig som ”så påläst att hon i princip skulle kunna förlösa barnet själv” och i nästa pratar om ”ryggmärgsbedövning”… då anar (läs: hoppas) jag att hon varit ironisk?!

Apropå det ska förresten en av mina äldsta vänner kanske föda barn imorron!! Så jefla spännande! Jag är nervös som en spunk och har skickat över all styrka och mod jag kan uppbåda! Mitt råd i många situationer är ofta ”det är inte farligt, gör bara ont” och vid få tillfällen passar just detta råd så utmärkt som inför en stundande förlossning 🙂 själv tycker jag det är alldeles otroligt häftigt att föda barn [är lite tokig på den fronten, aj nöu :)] men vet att det där är nåt som liksom inte går att förklara för den som inte har positiva erfarenheter själv. Kanske är det kontrollfreaket i mig som gillar att få lite fajt, kanske är det bara för att det är det tveklöst coolaste jag varit med om!!

Lycka till imorron min fina Linda! <3 Å du, det heter ryggbedövning (eller EDA) inget annat och du är - om du klarar en sån - fetmycket modigare än mig som lät min spruträdsla komma i vägen för dom! Wihoo va spännande det här är!!

18/7 - om teflonminne.
20/7 - om ett fredagsrace i trädgården!
10 comments Lägg till din
 1. Tack min allra goaste finast Ullis! Jag hoppas på bebis imorron så det blir klart 🙂 Vill verkligen inte gå hem och vänta ut det.
  Ja den där sprutan är ju liksom inte jättetrevlig….fick ju nån liknande förra gången och den var inte skön skall jag säga. Vet inte om det är samma storlek på nålarna man får när man snittas men jag stor nog inte att den kan bli större än den.

  Tack för allt stöd och alla råd jag fått. Det har lättat mitt hjärta lite (dock fortfarande väldigt nervös) Men jag vet att allt kommer gå bra och jag har en underbar coach vid min sida imorron. Jag litar på honom till 1000 och vet att han kommer göra sitt bästa han någonsin kan.

  Nu är jag färdig packad (nästan iaf) och skall försöka sova lite. Tror iofs inte att det kommer så jättebra men det är ju värt ett försök 🙂

  Massa massa kramar till dig och dina tre underbara nosar du har där hemma. NI är toppen alla 4!!!

  1. Goa fina du! Du har din bästa vid din sida! Lita på honom!!

   Hoppas ni fått sova inatt. Håller tummar för att ni hinner med lite spa å sådär i väntan på bäbi… 😉

   Krams!!

 2. Jag lyssnade på samma och irriterade mig på exakt samma sak. Fast många tror ju att EDA är detsamma som ryggmärgsbedövning. Jag har fått båda och fy farao för den sista säger jag bara. Kunde inte kontrollera min blåsa på 48 timmar.

  1. Så jag var inte ensam om att reagera på det där? Va himla skönt att läsa!

   Men… Hujedamej! Jag är glad att jag slapp allt vad sånt heter… det låter ruskigt läskigt tycker jag nämligen 🙁

 3. Åh lilla Linda, du hinner väl inte läsa detta innan du blivit dubbelmor men jag är så glad för er (din och Pers) skull, barn är en erfarenhetsrikedom som inte kan tävla med något annat! Grattis till din ökade rikedom!

  U. du träffar väl eller hör av dem innan de är hemma så du kan väl hälsa att jag tänker på dem!

  1. Så gulligt skrivet! Om hon inte hunnit läsa själv ska jag absolut hälsa!!

   Ja, det finns många olika rikedomar i livet: barn hör till ett av dom största för mig, det håller jag verkligen med om, men för många människor är det antingen inte så eller så är barnen en ouppnåelig dröm. Just att föda fram dom däremot är (oftast) den där detaljen som ”kommer bort”. Jag tycker det är asacoolt att föda barn men såhär i efterhand hade det varit precis lika coolt oavsett hur ungarna kommit till oss!

 4. Hoppas Idamamman nu snusar bebis i lugn och ro 🙂 och allt det blev en fin upplevelse för både mamma, pappa, storasyster och bebis!

  PS – håller med du – att föda barn är banne mig det coolaste som finns – och det spelar ingen roll på vilket sätt det sker!

 5. Kan meddela att inget hänt än och att jag läst era gulliga meddelanden! Tack för att ni tänker på oss! Hoppas på lite mer respons från bäbisen under natten så vi kan snusa liten imorron bitti 🙂
  Kram till er alla

  1. Gött att ni känner våra lyckönskningar! Kanske kanske har det nu äntligen kommit igång? Kanske t o m så att det är färdigt? 🙂

   KRAMS!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *